Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:745206
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Saskarsmes procesa novērtējums
Mana klīniskā intervija ar Sergeju ilga apmēram pusotru stundu. No sākumā bija ļoti grūti nodibināt kontaktu ar pacientu, jo viņš bija nomākts un aizvērts sarunai. To varēja saprast pēc viņa ārēja izskata. Kad Es ienācu palātā, viņa galva bija nolaista uz leju, acīs viņš neskatījās, sejas krāsa bija viegli iesārta, viņš sēdēja gultā un rokas bija sakrustotas uz vēdera. Uz jautājumiem viņš atbildēja ne labprāt, no sākumā padomāju, ka labāk vajadzēja intervijai izvēlēties sievieti, jo ar sievieti būtu vieglāk atrast kopēju valodu, bet pēc tam mans viedoklis izmainījās.
Pēc manam domām, kontaktu man palīdzēja nodibināt tas, ka Es vispirms pastāstīju pacientam par sevi, tad pārliecināju viņu, ka intervija ir anonīma un viņa persona nebūs atklāta. Pastāstot pacientam par sevi un pārliecinot viņu, ka intervija ir anonīma, ar Sergeju pamazām izdevās nodibināt acu kontaktu, viņa seja bija jau ne tik saspringta, viņš mainīja pozu gultā, ja intervijas sākumā viņa rokas bija sakrustotas uz vēdera, tad intervijas beigās viņš pielietoja rokas žestikulācijai. Atkarībā no Sergejam uzdota jautājuma mainījās viņa emocionālais stāvoklis. Runājot par sievu un dēlu viņa balss kļuva maigāks un acis priecīgākas, runājot par vecākiem, pēc viņa atbildes varēja saprast, ka viņam aizvien grūti runāt par vecāku zaudējumu, jo viņa balss tajā laikā pieklusa un acis viņš nolaida uz leju, runājot par darbu viņā balsī varēja dzirdēt satraukumu, un just, ka pacients ir sasprindzinājies. Sarunas beigās pacienta emocionālais stāvoklis pakāpeniski nostabilizējās, pazuda satraukums un nervozitāte, parādījās pārliecība par rītdienu.
Manuprāt, pacientam palika vieglāk, kad viņš pastāstīja par savam problēmām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация