Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:993933
 
Оценка:
Опубликованно: 24.01.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kultūrvides objekta izvēles pamatojums un izpētes aktualitāte    3
  Kultūrvides objekta vēsturiskās izcelšanās apraksts    4
  Kultūrvides objekta aizsardzības statuss un apsaimniekošana    7
  Kultūrvides objekta nozīme    10
  Priekšlikumi kultūrvides objekta ilgtspējīgai izmantošanai    11
  Izmantotās literatūras saraksts    13
Фрагмент работы

Priekšlikumi kultūrvides objekta ilgtspējīgai izmantošanai
Globālie procesi liecina par neatgriezenisku zemes resursu izsīkumu un dabiskās vides degradāciju, un šīs likumsakarības attiecas arī uz kultūrvidi, neraugoties uz cilvēces pūlēm to sargāt. Neraugoties uz to, ka pasaules sabiedrība emocionāli mēģina noskaņoties cerīgam nākotnes atrisinājumam, tomēr civilizācijas progresu, kas neizbēgami paātrina globālās vides eroziju un kultūrvides degradāciju, nav iespējams apturēt, taču ir iespējams kultūrvides objektu saglabāt pēc iespējas ilgāk. Tas jau būs solis uz priekšu pašas tautas kultūras stiprināšanai un degradācijas tempu samazināšanai.
Reģionālā, valstiskā un arī starptautiskā līmenī tiek veikti dažādi atsevišķu kultūrvides sastāvdaļu atjaunošanas un saudzēšanas pasākumi, saskaņota rīcība kultūras mantojuma saglabāšanai un izcilāko objektu glābšana. Lai gan tiek runāts, ka mākslīga kultūrvides “konservēšana” rada kaut ko līdzīgu “mūžīgā sasaluma zonai”, kurā tiek kavēta dabiska evolūcija, tas, manuprāt, ir viens labākajiem risinājumiem vērtību saglabāšanai. Vismaz centieni saglabāt pēc iespējas ilgāk Kokneses pilsdrupas un arī citus kultūrvides objektus, būs stipras un spēcīgas kultūras zīme. Ievadā jau biju minējis par mehānisko iedarbību uz pilsdrupām, kas rada draudus to pastāvēšanai. Šādā kontekstā runājot, manuprāt, viens no variantiem, kā saglabāt pilsdrupas pēc iespējas ilgāk, bez to restaurācijas, kas uzreiz nozīmētu, ka mūru sienām zustu īstā vēsturiskā vērtība un liecība, būtu ap šīm sienām veidot organiskā stikla sienas, kā tas tiek darīts daudzās modernās ēkās, atstājot kādu sienu tādu kāda tā ir bijusi reizēm pat vairākus gadu simtus. Tādējādi netiek kaitēts sienām, bet tajā pat laikā tiek maksimāli saglabāta vēsturiskā liecība, par to, kas kādreiz ir atradies konkrētajā vietā. Tomēr mehāniskā iedarbība nav vienīgais drauds pilsdrupu pastāvēšanai, jo tās patiesībā pastāvēs tik ilgi, cik ilgi tās būs cilvēku prātos, sajūtās un atmiņās un tas nozīmē, ka ir jāatrod kādi veidi, kā uzrunājot konkrētas mērķu grupas informēt, par šādu objektu vēsturisko, materiālo un nemateriālo vērtību. Tas ir pamatu pamats.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация