Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:206307
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.03.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  IEVADS    3
2.  PASKAIDROJOŠAIS RAKSTS    5
2.1.  Uzdevuma nostādne    5
2.2.  Ieejas informācijas apraksts    6
2.3.  Izejas informācijas apraksts    8
2.4.  Datu bāzes struktūra    11
2.4.1.  Visu datu tabulu apraksts    11
2.4.2.  Relācijas shēmas apraksts    14
2.5.  Lietotāja instrukcija    15
2.5.1.  Aparatūras prasības    15
2.5.2.  Programmas apraksts    16
3.  KOPSAVILKUMS    18
Фрагмент работы

1. IEVADS


Mūsdienās nevienas organizācijas un iestādes (gan valsts, gan privātās) darbs nav iedomājams bez datortehnikas izmantošanas. Jebkurā birojā un kabinetā ir dators, kura atmiņā glabājas milzīgi informācijas daudzumi. Ja nebūtu datora un visa šī informācija tiktu glabāta uz papīra, tad visi kabineta skapji un plaukti, viss darba galds būtu pilns ar dokumentiem, kladēm, pierakstiem , piezīmju blociņiem u.t.t. Dators palīdz ietaupīt papīru, brīvu vietu kabinetā, kā arī sistematizēt informāciju, lai vajadzīgajā brīdī to viegli varētu izmantot.
Ļoti bieži organizācijas izmanto Microsoft Office komplekta programmas - tādas, kā MS Word, MS Excel, MC PowerPoint un MC Access. Access programma palīdz veidot diezgan sarežģītu un efektīvi strādājošu datu bāzes lietojumprogrammu, ko ir spējīgs izdarīt pat cilvēks ar nelielām zināšanām programmēšanā. Bet lai strādātu ar šādu gatavu programmu, lietotājam pietiek ar minimālām iemaņām darbā ar datoru.
Datu bāzes ir nepieciešamas, lai ērti izmantotu - ievadītu un apstrādātu - lielu informācijas daudzumu.
Strādājot Rīgas 52. vidusskolā, es sapratu, ka šai iestādei ir nepieciešama datu bāze par pasniedzējiem, lai apkopotu visu informāciju par daudzajiem pedagogiem: viņu personas datiem, izglītību, iepriekšējo darba pieredzi, darba stāžu, priekšmetiem, kurus viņi pasniedz. Bez tādas programmas ir ļoti grūti aptvert un apstrādāt visus datus par skolotājiem, kuru šeit ir vairāk nekā 40.
Datu bāze palīdzēs personāla daļas vadītājam apkopot informāciju par katru pasniedzēju, kā arī atlasīt noteiktu informāciju pēc kritērijiem, kuriem atbilst noteikta pedagogu grupa. Programmas lietotājam būs iespēja aplūkot interesējošo informāciju uz datora monitora, kā arī izdrukāt to pārskata veidā (to arī varēs darīt, atlasot datus pēc kāda nosacījuma).
Par papildus stimulu dotās datu bāzes radīšanai bija Personāla daļas darbinieku lūgums izveidot šo programmu.
Pirms uzsāku datu bāzes izveidi, es izvirzīju prasības topošai programmai. Tai jābūt tādai, lai ar to viegli varētu strādāt jebkurs lietotājs, pat ar minimālām zināšanām darbā ar datoru, lai viņš ir spējīgs tikt pie nepieciešamas informācijas, kā arī izdrukāt to.
Zinot savu uzdevumu, programma tika izveidoti maksimāli vienkārša. Arī noformējums un stils katram lodziņam (formai) ir tāds, lai tas palīdzētu darboties ar datu bāzi: formas un pogas ir krāsainas, ar paskaidrojošiem uzrakstiem, uzmanību piesaistošas, bet tajā pašā laikā ne pārāk izteiksmīgas, lai netraucētu koncentrētam un nopietnam darbam.
Iepriekš uzzināju, kādu informāciju lietotājam vajadzēs ievadīt un kādu vajadzēs redzēt uz ekrāna un drukāt ārā, tad pielāgoju to visām prasībām.

2. PASKAIDROJOŠAIS RAKSTS
Tas ir visas informācijas par datu bāzes izveidi, uzdevumiem un struktūru izklāsts. Arī tajā ietilpst lietotāja instrukcija (padomi un ieteikumi darbā ar programmu).
2. 1. Uzdevuma nostādne
Rīgas 52. vidusskolā strādā daudz pasniedzēju, starp kuriem ir pedagogi ar ļoti lielu darba stāžu (virs 15 – 20 gadiem) un pavisam jauni darbinieki, kuru darba stāžs un pieredze nepārsniedz 2 gadus. Arī ir augsti kvalificēti speciālisti ar maģistra grādu vai 2. līmeņa profesionālo izglītību, kā arī darbinieki, kas vēl nav ieguvuši bakalaura grādu (vai pat 1. līmeņa augstāko profesionālo izglītību) un mācās universitātē. Ir skolotāji, kas pasniedz tikai vienu mācību priekšmetu, un ir tādi, kas pasniedz līdz pieciem priekšmetiem (parasti savstarpēji saistītiem).
Darbs ar šiem datiem notiek ļoti aktīvi un nav viegli katru reizi meklēt tos uz papīra. Daudz vienkāršāk būtu ievadīt datus vienreiz datorā un tad izmantot. Tāpēc arī radās nepieciešamība izveidot vienu ērtu programmu darbam ar pasniedzēju datiem. Šī programma ir nepieciešama Personāla daļā.
Datu bāze palīdzēs ātri ievadīt datus par jauniem pedagogiem, atlasīt vajadzīgos datus par esošiem pasniedzējiem, meklēt nepieciešamos datus pēc dažādiem kritērijiem (pēc izglītības, darba pieredzes, izglītības, tālākizglītības diplomiem utt.).
Arī programma aprēķina katra darbinieka darba stāžu, saskaitot kopā katrā atsevišķā darba vietā nostrādātus gadus.
Atlasot datus pēc noteikta kritērija, ir iespēja izdrukāt vajadzīgos datus pārskata veidā, ko iepriekš varēs aplūkot pirmsizdrukas režīmā. Varēs drukāt arī visus datus, neuzliekot nekādus nosacījumus.

2. 2. Ieejas informācijas apraksts
Uzsākot darbu ar datu bāzi, lietotājam ir jāzina, kādu informāciju par katru pasniedzēju vajadzēs ievadīt. Visu ievadāmo informāciju var sadalīt:
pasniedzēja personas dati;

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация