Отчёт по практике
Точные науки и природа
Медицина, гигиена, анатомия
Ogres rajona slimnīcas ēdināšanas bloka darbība-
Ogres rajona slimnīcas ēdināšanas bloka darbība
Оцененный!Отчёт по практике36 Медицина, гигиена, анатомия, Питание, кулинария
Nr. | Название главы | Стр. |
Ievads | 4 | |
1. | Uzņēmuma vispārīgs raksturojums | 4 |
1.2. | Slimnieku ēdināšanas bloks | 6 |
2. | Pārtikas bloka organizatoriskā struktūra | 7 |
2.1. | Pārtikas bloka darba organizācija | 8 |
3. | Ēdināšanas uzņēmuma atbilstība kvalitātes kritērijiem | 10 |
4. | Uzņēmuma darba plānošana | 12 |
5. | Darba izpētes un analīzes kritēriji | 16 |
6. | Pārtikas produktu plānošana | 17 |
7. | Ēdienu porciju sagatavošanas tehnoloģija | 20 |
7.1. | Ēdienkartes analīze | 22 |
8. | Virtuves saimniecība | 26 |
8.1. | Virtuves saimniecības uzturēšana | 31 |
9. | Galda klāšanas tehnoloģija un veicamie priekšdarbi | 35 |
10. | Apmeklētāju drošības un garantijas pasākumi | 37 |
Secinājumi un priekšlikumi | 37 |
Tūrisms šobrīd pasaulē tiek uzskatīts par vienu no perspektīvākajām ekonomikas nozarēm, kura attīstās visstraujāk. Šī nozare sekmē tautsaimniecības attīstību kopumā, uzlabo nodarbinātību un reģionu attīstību, rosina ekonomisko darbību, veicina infrastruktūras attīstību un vides kvalitātes uzlabošanu, tūrisms ir mūsdienu sabiedrības vispārizglītojošs, kultūras un sociāls faktors, un neatņemama sastāvdaļa. Tūrisms ir nozare, kas apvieno sevī vairākas darbības sfēras, kas kopā veido nozari. Šai nozarei ir labas perspektīvas pastāvēt un veiksmīgi attīstīties.
Tūrisma nozares darbība nav iedomājam bez uzņēmumiem, kas nodrošina apmešanās un ēdināšanas pakalpojumus. Līdz ar nozares paplašināšanos, būtiski ir paaugstināt pakalpojumu un apkalpošanas kultūru atbilstoši tirgus prasībām.
Profesionālā prakse ir viens no efektīvākajiem ceļiem kā iekļauties plašajā tūrisma biznesā. Profesionālā prakse palīdz apzināties savas spējas un potenciālu, kā arī sagatavo darbam viesmīlības un ēdināšanas sektoros, sniedz praktiskas iemaņas un zināšanas, tostarp nodrošina lielisku iespēju noderīgu kontaktu dibināšanai.
2008. gadā (no 21. aprīļa līdz 16. maijam) tika izieta prakse Ogres rajona slimnīcā, pārtikas blokā, kur notiek slimnieku, arī personāla ēdināšana.
Prakse ilga 4 nedēļas. Galvenokārt strādāju virtuvē, bet atsevišķos gadījumos palīdzēju pildīt arī pārtikas tehnologa pienākumus,- sastādīju darba grafikus, vienojos ar māsiņām un šefpavāru par ēdienkarti, pieņēmu preci, kā arī strādāju kā apkalpojošais personāls.
Profesionālās prakses mērķis
Nostiprināt studiju programmas laikā gūtās teorētiskās zināšanas un pielietot tās praktiskajā darbībā, strādājot Ogres rajona slimnīcas ēdināšanas blokā.
Profesionālās prakses uzdevumi
1.Veikt ar praksi saistīto pienākumu un uzdevumu izpildi konkrētā darbavietā.
2.Iepazīt uzņēmuma struktūru, darba organizāciju un vadību.
3.Iepazīt un analizēt slimnieku ēdināšanas bloka darbības principus.
4.Prakses laikā pienācīgi veikt savus darba pienākumus, pielietojot savas teorētiskās
zināšanas.
5. Pilnveidot savas teorētiskās zināšanas.…
Augstskolas izstrādāts darbs un novērtēts ar izcilību. Šī profesionālā prakses atskaite palīdz iepazīties ar viesmīlības un ēdināšanas sektoriem, sniedz praktiskas iemaņas un zināšanas tieši par slimnieku ēdināšanas bloka darbību, darba plānošanu, uzņēmuma atbilstība kvalitātes kritērijiem, pārtikas produktu plānošana, ēdienkartes analīze un sagatavošanas tehnoloģija, virtuves saimniecība un tās uzturēšana un apameklētāju drošības un garantijas pasākumi u.c. Klāt ir pievienoti efektīvi fotouzņēmumi, ēdienkarte un citi grafiki.
-
Ogres rajona slimnīcas ēdināšanas bloka darbība
Отчёт по практике36 Медицина, гигиена, анатомия, Питание, кулинария
- Prakses atskaite a/s "Rīgas Piena kombināts"
- Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
Отчёт по практике для университета16
-
Prakses atskaite a/s "Rīgas Piena kombināts"
Отчёт по практике для университета17
Оцененный! -
Profesionālās prakses pārskats ēdināšanas servisā
Отчёт по практике для университета34
Оцененный! -
Ietekmes uz vidi novērtējums SIA "Kurzemes bekons"
Отчёт по практике для университета35
-
Prakse viesmīlības un ēdināšanas uzņēmumā SIA "Pils"
Отчёт по практике для университета19