Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:244672
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bērnudārzu Lubānā, Brīvības 17 sāka celt 1977. gada rudenī pēc ūdenssaimniecības un meliorācijas ministra Smoļenska iniciatīvas.
Projekta autors - arhitekts, Ļeņina komjaunatnes prēmijas laureāts Fjodorovs. Projekts izstrādāts Ūdenssaimniecības un Meliorācijas institūtā Kalniņa, Zaķa un Markovska vadībā.
Celtnieki - Rēzeknes vispārējā celtniecības tresta Madonas PMK, darbu vadītājs - Birziņš.
Iestāde celta kooperējoties Lauksaimniecības un mežrūpniecības ministrijai, Ūdenssaimniecības un meliorācijas ministrijai. Ekspluatācijā pieņemta 1978.gada decembrī.
Iestāde darbu uzsākusi 1979.gada 23.oktobrī ar 5 grupām, bērnu skaitu 55, darbinieki 34, vadītāja - Čodere.
Ar ciemata TDP IK lēmumu apvienotajai bērnu iestādei piešķirts nosaukums Ŗūķīši”.
Uz 1980.gada 23.oktobri strādā 12 grupas, bērnu skaits 225, darbinieki 87. Bērnu vecāki dzīvo Lubānas un Aiviekstes padomju saimniecībās, Lubānas ciematā, Ošupes un Indrānu ciematos. Ar 1.oktobri bērnudārzā eksperimentāli uzsāktas mācības krievu valodā.
1983./84.mācību gadā iestāde strādā pie padomju patriotisma, tikumisko un estētisko jūtu veidošanas un pedagoģiskā procesa organizācijas. Sāk mācīt slidot ar skrituļslidām. Šefi - Lubānas MRS. Sadarbība notika ar p/s Aiviekste, p/s Lubāna, Aiviekstes MSP un Madonas PMK 19.
No 1994.gada septembra mēneša pirmsskolas izglītības iestādi vada vadītāja A. Soma. Iestādē darbojas 4 grupas ar 75 bērniem, strādā 10 pedagogi.
1998.gadā piedaloties programmas „Pārmaiņas izglītībā” projekta „Soli pa solim” konkursā ir uzvarēts un iegūts finansējums un tiesības apgūt bērncentrēto bērnu apmācību vecākajām pirmsskolas grupām. 1999.gadā, piedaloties konkursā, iegūta uzvara mazbērnu grupā.
Pamatojoties uz Izglītības likuma 5.pantu un 26.pantu tiek mainīts iestādes nosaukums ar domes sēdes protokolu 25.05.2000. uz Lubānas pirmsskolas izglītības iestādi „Rūķīši”.
Lubānas pilsētai piedaloties konkursā „Sakārtotākā Latvijas pilsēta 2001”, tieši ar ieguldījumu pirmsskolas izglītībā Lubānas pilsēta iegūst atzinības rakstu.
Pirmsskolas iestādes bērnu, vecāku un darbinieku darbi tiek vesti un izstādīti dažādās Latvijas pilsētās. Piedaloties žurnāla „Pirmsskolas izglītība” rīkotajā konkursā „Scenāriju izdomā pats” iegūts atzinības raksts par radošāko un interesantāko scenāriju.
2002.gadā licencēta sava pirmsskolas izglītības iestādes programma, kura ir apstiprināta līdz 2008.gada 31.jūlijam.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −8,48 €
Комплект работ Nr. 1119486
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация