Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:326731
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Klases audzinātāja: xxx, bērnu skaits klasē- astoņi.
Izvēlējos šo skolu tāpēc, ka :
esmu šīs skolas absolvente
klases audzinātāja ir pedagogs ar 20 gadu darba stāžu
vēlējos iepazīties ar pedagoga darbu lauku skolā
uzskatu, ka lauku bērni atšķiras no pilsētas skolu bērniem
Tā kā klase nav liela, tur valda harmonija. Viens otru aizstāv un jūt līdzi jebkurā situācijā. Savā starpā ir ļoti labi draugi, vienmēr viens otram izpalīdz, gadās jau dažreiz kādi strīdz, bet tas ir ļoti reti. Ir ļoti asprātīgi, māk spriest loģiski, ja kāds viņus aizvaino, vai iesit, turas pretī, neraud un neizrāda aizvainojumu.
Bērni tiek bieži vien atstāti vieni, lai paveiktu uzdoto darbu. Viņi kļūst saliedētāki un patstāvīgāki. Klasē ir viens līderis ( Kristīne), kas nosaka visu ko darīt, kad klasē nav skolotājas, pārējie bērni neiebilsts un labprāt izpilda visus norādījumus.
Pēc manām domām desmitgadīgie bērni savam vecuma ir pārāk pieauguši. Varbūt viņi īpaši centās šo savu patstāvību parādīt manā klātbūtnē, tādejādi liekot saprast, ka viņi jau ir lieli un skolotāja var uz viņiem paļauties, bet varbūt viņi centās nesaniknot un "neiegāzt" savu audzinātāju svešinieka klātbūtnē.
Skolotāja tiek respektēta, jo viņas mācīšanas veids ir harizmātisks. Brīžiem stundas laikā no bērniem var just bailes, nedrošību, jo skolotāja stundas laikā var sakliegt, vai ironiski aizrādīt.
Skolotāja īpaši neizceļ nevienu no bērniem, viņai nav ne sava mīluļa, ne arī īpaši nemīlama bērna. Ja kāds no klases bērniem ir izpelnījies aizrādījumu, tad viņš to arī saņems, un ja ir pelnījis uzslavu, tad arī to skolotāja neaizmirst, lai arī varbūt tajā brīdi ir bijusi ļoti nokaitināta.
Kad es aizgāju uz skolu, lai pieteiktos praksē, mani ne īpaši gribēja pieņem. Direktore sakumā bija kategoriski pret, pamatojot savu negatīvo attieksmi ar to, ka nevēlas pildīt dokumentus. Mana uzstājība guva panākumus, lai gan negatīvā attieksme bija jūtama pat līdz pašām prakses beigām. Manas attiecības ar skolotāju bija tikai un vienīgi lietišķas, lai arī viņa mani labi pazīst. No skolas vadības nejutu ne kādu atbalstu.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация