Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:302302
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Zvērinātu tiesu izpildītāju institūta vispārējs raksturojums    4
2.  Tiesas spriedumu izpilde    7
3.  Individuālais darbs zvērinātu tiesu izpildītāju birojā    11
  Secinājumi un priekšlikumi    28
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    29
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
Prakses laikā bija iespēja iepazīties ne tikai ar tiesas spriedumu izpildi, bet arī iegūt zināšanas citos juridiska rakstura jautājumos, kā arī labāk izprast civilprocesa kārtību, tiesas darbu.
Veicot tiesas spriedumu izpildi, svarīgi to veikt operatīvi, t.i., savlaicīgi piedzinējam jāiesniedz tiesu izpildītājam izpildu dokuments, ievērojot Civilprocesa likumā noteiktos termiņus tiesu izpildītājam jānosūta attiecīgi paziņojumi, pieprasījumi, rīkojumi, u.tml. Veicot darbības ātri un pareizi, ir lielāka iespēja no parādnieka piedzīt parādu. Mūsu valstī ir tādas personas, kas uzskata, ka savs parāds nav jānomaksā un visādi mēģina neievērot un “apiet” likuma normas.
Lielākā daļa iedzīvotāju ir ļoti negatīvi noskaņoti pret tiesu izpildītājiem, uzskatot, ka viņi darbojas tikai savās interesēs, ir mantkārīgi un negodīgi. Tomēr pateicoties tiesu izpildītāju darbam daudzi piedzinēji ir atguvuši savas prasības.
Veicot praksi pie tiesu izpildītāja, es pārliecinājos, ka tiesu izpildītāju darbs ir morāli grūts, jo tiesu izpildītājs ar izpildes procesā iesaistītajām pusēm kontaktējas tieši, viņš tiekas gan ar piedzinēju, gan ar parādnieku. Un bieži vien pretenzijas ir abām pusēm - parādniekam, jo viņam piespiedu kārtā jāsamaksā parāds, piedzinējam, gadījumos, kad no parādnieka nav iespējams piedzīt parādu.
Svarīgi atzīmēt, ka tiesu nolēmumu izpilde ir svarīga procesuāla darbība un viena no tiesvedības neatņemamām sastāvdaļām. Ja šis tiesvedības posms nepastāvētu vai ja tā darbība būtu zemā līmenī, spriedumiem vai tiesnešu lēmumiem bieži vien nebūtu nozīmes. Ar laiku tas novestu pie pastāvošās tiesu sistēmas ignorēšanas, personisko rēķinu kārtošanas, nedodot nekādas garantijas nevienai personai, un rastos privātā tiesvedība, kas nerespektē vairākuma intereses, bet darbojas par labu privātajām interesēm.
Būtiski atzīmēt, ka jaunais tiesu izpildītāju institūts veidots saskaņā ar Eiropas Savienības programmu, un cerams, ka tādējādi mūsu valstī, neskatoties uz dažādām negācijām, varētu izveidoties spēcīgs un progresīvs tiesu izpildītāju institūts.


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация