Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:557597
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.01.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Prakses vietas institūcijas apraksts    3
2.  Prakses dienasgrāmata    5
3.  Sociālpedagoģiskā procesa organizācijas analīze konkrētajā institūcijā    12
4.  Prakses vadītāja darba apraksts un izvērtējums    14
5.  Praktikanta darba plāns prakses laikā    21
6.  Bērnu sociālpedagoģisks raksturojums    23
7.  Iestādes vides izpēte    26
8.  Klienta problēmu diagnostika un korekcija    39
9.  Klašu kolektīvu vai grupu problēmu izpēte un risinājums    34
10.  Preventīvo pasākumu scenārijs    36
11.  Vecāku sapulces norises plāns    41
12.  Praktikanta kritisks prakses pašvērtējums    44
Фрагмент работы

12. Praktikanta kritisks prakses izvērtējums.


Studenta domas par sociālpedegoģiskajiem jautājumiem mūsdienu sabiedrībā.
Sociāla pedagoģija ir salīdzinoši jauna nozare, kura saistīta ar sociālajam vajadzībām, audzināšanu, ir attiecināma galvenokārt uz bērniem, jauniešiem un ģimeni kopumā.
Es uzskatu arvien vairāk problemātiska un deformēta kļūst ģimene, kurā neveic bērna audzināšanas funkcijas atbilstoši sabiedrības prasībām, tādēļ vērojams nepilngadīgo noziedzību skaita pieaugums, palelienas„ielas bērnu” skaits. Sarežģītas ekonomiskās situācijas rezultātā valstī joprojām ir aktuāla iedzīvotāju maznodrošinātība,bezdarbs,alkoholisms,morāla degradācija, kas ietekmē bērnu un pusaudžu vērtību orientāciju un uzvedību. Šobrīd cieš ģimene un bērni.
Manuprāt, lai veiksmīgi tās risinātu, sabiedrība nav pietiekami izglītota par sociāla pedagoga darbības iespējām, sabiedrība nav „atvērtā”. Uzskatu, ka mums kopumā ir zems uzticēšanas potenciāls un maza ticība tam, ka ikvienam ir iespējams kaut ko labot un vērst pozitīvas attīstības virzienā. Katram no mums ir iespēja dzīvot sabiedrībā, kur nejutīsimies atsvešināti, nesaprasti, sliktāki par citiem.
Sociāla pedagoga darbības perspektīvas.
Es uzskatu, ka ar laiku šī profesija kļūs arvien pieprasītāka. Aizvien vairāk pusaudžiem un bērniem kļūst aktuālas tādas problēmas kā alkoholisms, narkomānija un klaiņošana. Lielākā daļa sabiedrības, kā arī valdība nepievērš pietiekošu uzmanību šīm problēmām. Ar katru gadu situācija tomēr mainās uz labo pusi, jo dažās skolās jau ir sociālie pedagogi un psihologi, ir parādījušies arī ģimenes atbalstu centri, ka var sniegt dažāda veida atbalstu un palīdzību. Tā kā ir jūtams progress sociālipedagoģiskajā jomā, es uzskatu, ka tāda profesija, kā sociālais pedagogs, būs vienkārši nepieciešama, jo tieši sociālais pedagogs ir kā glābiņš bērnam, kas var iemācīt viņus objektīvi vērtēt izveidojušos problēmsituāciju, kā arī risināt šo problēmu.
Pašvērtējums
Es atnācu uz savu prakses vietu, lai redzētu, kā sociālais pedagogs darbojas praktiski. Mans mērķis bija nodrošināt teorijas un prakses vienotību un mēģināt pašai reāli strādāt ar bērniem. Man bija grūti atrast kopīgu valodu tieši ar pusaudžiem, jo mums nav kopīgas intereses un es jutos nedroša, strādājot ar pusaudžiem. Bet es tomēr savaldīju savas emocijas un centos vairāk iepazīst un saprast pusaudžus. Vieglāk man bija saprasties ar jaunākiem bērniem, jo man ir pieredze darbā ar viņiem.
Šīs prakses laikā es iemācījos plānot savu laiku un guvu priekšstatu par to, kā jāstrādā ar skolēniem. Man izdevās gan vērot sociālā pedagoga darbu, gan arī pašai strādāt ar bērniem un organizēt pasākumus. Man sgadāja grūtības veik klienta diagnostiku un izstrādāt korekcijas programmu,īpaši lielas grūtības bija ar mērķa uzstadīšanu.Tomēr, viss, kas man bija ieplānots šīs prakses laikā tika arī realizēts. Es ieguvu daudz pieredzes, bet manas zināšanas vēl ir jāpapildina, lai es varētu strādāt patstāvīgi. Kopumā es esmu apmierināta ar šīs prakses rezultātiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация