Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:988967
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bērnudārzs atvērts 1967.gada oktobrī uz Olaines plastmasu pārstrādes rūpnīcas bāzes, kura bija Maskavas pakļautībā. Bērnudārza pirmā vadītāja Gunta Urķe un pirmā metodiķe Anita Knopa. 1992.gada aprīlī iestādi pārņem Olaines pilsētas pašvaldība un bērnu dārzs iegūst nosaukumu „Zīle” un iestādi vada Gunta Bērziņa.
OPII „Zīle” ir sava himna un karogs, kā arī 10.aprīlī iestāde svin savu vārda dienu.
Šobrīd OPII „Zīle” ir 11grupas 202 bērniem un radošs pedagogu saimnieciskais kolektīvs ar savām tradīcijām un labsirdīgo attieksmi pret bērniem. Ir darbinieki, kuriem bērnudārzs „Zīle” ir pirmā un vienīgā darba vieta kopš iestādes atvēršanas tās ir divas auklītes Zelma Freimane, Skaidrīte Popova un mūzikas skolotāja Baiba Kaņepīte. Iestādē ir 3 silīšu grupiņas no tām viena krievu plūsmas un divas jauktās. Pēc vecāku vēlēšanās bērniem māca latviešu valodu un angļu valodu, tautas dejas un ritmiku.
OPII „Zīle” deju ansambli apmeklē vairāk kā 100 bērnu no 3 līdz 7gadiem. Tā ir bērnu ikdienas un svētku sastāvdaļa. Ar mirdzošajām acīm bērni sagaida deju skolotājus Jāni un Anitu Preciniekus. Iestudētas muzikālās izrādes, ansamblis piedalījies Rīgas rajona deju svētkos.
Jaunākos dziedātājus māca ilggadējā mūzikas skolotāja Baiba Kaņepīte. Viņas vadībā bērni piedalījušies rajona un republikas dziesmu svētkos „Cālis”.
Patīkami redzēt paaudžu maiņu vecāki, kuri paši apmeklējuši šo iestādi, uz šejieni ved savus bērnus un bijušie bērnudārza audzēkņi atgriežas kā pedagogi, lai savas zināšanas atdotu mazajiem.
2003. un 2004.gadā PII „Zīle” tika veikts kosmētiskais remons, īstenojot jaunākās tendences būvniecībā un interjerdizainā, telpas kļuvušas vizuāli pievilcīgākas, gaumīgākas un arī mājīgakas. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация