Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:135288
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.11.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 8 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Prakses norises gaita un veiktie uzdevumi    4
  Būtiska prakses vietas problēma    5- 6
  Administratīvās rajona tiesas darbību reglamentējošie dokumenti    7
  Administratīvā procesa principu ievērošana prakses vietā    8- 10
  Kopsavilkums    11
  Izmantotā literatūra    12
Фрагмент работы

Ievads


Prakse valsts pārvaldes iestādē notika Administratīvajā rajona tiesā, no 2008. gada 7.janvāra līdz 2008. gada 22.janvārim. Prakse notika Administratīvās rajona tiesas tiesneses Valdas Zommeres vadībā un uzraudzībā.
Šajā tiesā aiz tiesneša muguras nav Latvijas Republikas ģērboņa un arī tiesas zāles iekārtojums nav ierastais- trūkst tradicionālā lietas dalībnieku respektu izraisošā tiesas galda uz paaugstinājuma un tiesnešu krēslu ar augstām atzveltnēm. Tas tādēļ, ka administratīvās tiesas nespriež lietu Latvijas Republikas vārdā, gluži otrādi- administratīvajā tiesā atbildētājs visbiežāk ir pati Latvijas Republika, jo administratīvā procesa mērķis ir tiesu varas kontrole pār izpildvaras darbībām, personas tiesību aizsardzība attiecībās ar valsti. Šīs tiesas- Administratīvā rajona tiesa, Administratīvā apgabaltiesa( abas atrodas Rīgā, bet pieteikumus pieņem no visas Latvijas) un Senāta administratīvo lietu departaments darbu sāka 2004. gada 1. februārī.1
Atšķirībā no tiesas nolēmumiem (spriedumiem) civillietās un krimināllietās, administratīvajās lietās tiesas spriedumu pasludina Latvijas tautas vārdā. Pasludināt spriedumu Latvijas tautas vārdā izvēlēts, jo atbildētājs administratīvajā lietā parasti ir Latvijas Republika kā sākotnējā publisko tiesību juridiskā persona vai kāda no atvasinātām publisko tiesību juridiskām personām, tāpēc sprieduma pasludināšana valsts vārdā nebūtu piemērota- valsts vārdā tiktu pasludināts spriedums pret valsti.
Administratīvās rajona tiesas darbības teritorija ir visa Latvijas valsts administratīvā teritorija.
Latvijas Republikā līdzās likumdošanas un izpildu varai pastāv neatkarīgā tiesu vara. Tiesu varu īsteno atbilstoši tiesiskuma principam. Tiesnesis ir neatkarīgs un pakļauts tikai likumam. Tiesu vara Latvijas Republikā pieder rajona(pilsētu) tiesām, apgabaltiesām, Augstākajai tiesai un Satversmes tiesai, bet izņēmuma stāvokļa vai kara laikā- arī karatiesām. Katrai personai ir tiesības uz lietas izskatīšanu likumā noteiktajā procesuālajā kārtībā.
Administratīvā procesa tiesā būtība ir tiesas kontrole pār iestādes izdotā administratīvā akta vai iestādes faktiskās rīcības tiesiskumu un pamatotību, kā arī personas publiski tiesisko pienākumu vai tiesību noskaidrošana.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1127147
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация