Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:475640
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kvalivikacijas Prakses programma    3
  Uzņēmuma raksturojums    4
  Istabu apraksts    5
  Konferenču un banketu centrs    6
  Restorāns Piramīda    7
  Bārs “Rīdzene”    7
  Atpūtas centrs ”Esplanāde”    7
  Skaistumkopšanas salons    7
  Veļas mazgātava    7
  Pazemes autostāvvieta    8
  Darba organizācija uzņēmumā    8
  Telpu sagatavošana    8
  Galda trauki un piederumi    9
  Galda servēšanas noteikumi    9
  Ēdienu un dzērienu pasniegšanas noteikumi    10
  Viesu apkalpošana    11
  Banketi    12
  Darba drošība un sanitārie noteikumi    13
  Secinājumi    15
  Priekšlikumi    15
  Izmantotie materiāli    16
  Pielikums    17
Фрагмент работы

Galda traukus un piederumus uzglabā sašķirotus. Traukus- trauku noliktavā, piederumus viesmīļu ikdienā nepieciešamo lietu noliktavā, sašķirotus atsevišķās kastītēs. Svarīgi atcerēties, pirms lietošanas traukus un piederumus vēlreiz jānospodrina, lai atbrīvotu no putekļiem.
Trauku un piederumu uzskaite notiek reizi mēnesī- pēdējajos mēneša datumos.
Kafijas pauzēs traukus liek apmēram par 10% vairāk, nekā paredzēts cilvēku. Uz maziem sēdbanketiem klājot galdus trauku skaits ir tik pat liels, cik cilvēku, taču uz lieliem sēdbanketiem uzklāj arī pāris liekas vietas rezervei.
Galda trauki, glāzes un piederumi ir attēloti tabulās 2.tabula, 3.tabula, 4.tabula

Galda trauku un piederumu spodrināšana
Galda traukus vispirms nomazgā un ar auduma salveti noslauka. Piederumus pēc spodrināšanas ievieto kausā ar verdošu ūdeni, kuram pievienots citrons, un ar sausu auduma salveti nospodrina.

Galda servēšanas noteikumi
Kafijas pauzes:
Tiek apklāts galds, uzlikti klipši un brunči, izveidota māksla un uzlocītas auduma salvetes kafijas un tējas termosiem.
Saliek kafijas krūzītes ar apakštasītēm trijstūra formā, uzlikti maizes šķīvīši, salvešu režģis, bļodiņas atkritumiem (izlietotiem tējas maisiņiem, cukura paciņām u.c.) ūdens glāzes, un pie uzlocītajām salvetēm pieliek zīmītes, lai klienti zinātu, kurā termosā atradīsies kafija un kurā karstais ūdens. Pie kafijas termosa pieliek 1 apakštasīti piena krūzei, pie glāzēm maizes šķīvīšus, kā paliktņus ūdens krūzēm.
Apmēram 20 minūtes pirms pauzes sākšanās tiek izvests cukurs, tējas kaste, karotīšu komplekts, kafija, karstais ūdens, aukstais dzēriens (parasti ledusūdens ar citronu), un pasūtītas uzkodas (parasti konditorejas izstrādājumi vai kruasāni).
Kafijas pauzes laikā jāuzmana, lai nekā netrūktu un jānovāc netīrie trauki.
Ja pauze jāpārklāj uz nākamo dienu, tad jānomaina netīrais galdauts, jāuzklāj jauna māksla, jāuzloka jaunas salvetes kafijas un karstā ūdens termosiem, jāpapildina salvešu režģis, krūzītes ar apakštasītēm, glāzes, jānomaina bļodiņas. To visu pārklāj ar galdautu, lai trauki nepārklātos ar putekļiem.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация