Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:129164
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Istabeņu darba pienākumos ietilpst numuru, gaiteņu, kāpņu, sabiedrisko tualešu, vestibilu, konferenču zāles, saunas un vingrošanas zāles uzkopšana. Darba pienākumi tiek sadalīti sekojoši: 1 istabene ir atbildīga par pirmā stāvā uzkopšanu (vestibilu, sabiedrisko tualešu un kāpņu tīrīšanu), 2 istabenes ir atbildīgas par noteikta numura skaita un gaiteņu uzkopšanu atbilstošā stāvā un 1 istabene ir atbildīga par sestā stāva uzkopšana (numuru, gaiteņu, saunas un vingrošanas zāles tīrīšanu). Parasti darbs tiek sadalīts, tā lai katrai istabenei būtu viss atsevišķa gaiteņa spārns, kurā visus uzkopšanas darbus (numuru, gaiteņa) varētu veiktu tikai viņa. Bet, praksē, protams, rodas daudz dažādu situāciju, kad istabene uzkopj numurus ne tikai savā gaiteņa pusē vai stāvā. Minimālais numuru skaits, kas istabenei ir jāuzkopj ir 10 numuri dienā, bet maksimālais - 15 numuri, tas viss ir atkarīgs no viesnīcas noslogotības noteiktajā laikā. Protams, ka visvairāk darba ir pavasara un vasaras mēnešos vai arī kādu svētku laikā, kad ir visvairāk tūristu pieplūdums.
Pirmo savu prakses nedēļu es strādāju kopā ar citām istabenēm. Kad es jau zināju visu nepieciešamo, kas ir vajadzīgs istabenes darbam, man uzticēja uzkopt vienai pašai 3 numurus, bet vēlāk es jau uzkopu 5 numurus katru dienu.
Istabenes darba laiks sākas 8.30 un ir atkarīgs no uzkopšanas numuru skaita, bet ir noteikts, ka katra numura uzkopšanas laiks ir ne mazāk kā 30 min. (izņēmums var būt tikai tad, ja viesis atnāk pārāk ātri uz savu numuru vai arī ja ir steidzīgi jāizmitina jaunie viesi), ja istabene tīra numuru mazāk par 30 min., tad tiek uzskatīts, ka darbs ir veikts pavirši. Tāpēc istabenēm nav atļauts pabeigt darbu agrāk par 15.00. Mans darba laiks, prakses laikā bija no 8.30 un parasti līdz 13.00, dažreiz līdz 13.30.
Saimnieciskā dienesta darbs ir cieši saistīts ar uzņemšanas dienesta darbu. Šis dienests katru dienu sastāda sarakstu, kurā ir atspoguļoti jau gatavie viesu uzņemšanai numuri, numuri, kuriem ir vajadzīga ikdienas tīrīšana vai arī numuri, no kuriem viesi jau ir izbraukuši un tiem nepieciešama pamatīga uzkopšana. Tā kā viesi izrakstās no viesnīcas dažādos laikos uzņemšanas dienests ir tas dienests, kas paziņo dežūrējošai istabenei par numuru atbrīvošanu un nepieciešamību uzsākt uzkopšanas darbus. Istabenes ir arī tās, kuras paziņo uzņemšanas dienestam par numuru mini bāru stāvokli, kā arī par gadījumiem, ja viesis ir nodarījis materiālos zaudējumus viesnīcai.
Otrais dienests, ar kuru saimnieciskais dienests ir ciešā sadarbībā - inžiniertehniskais dienests, šim dienestam istabenes paziņo par tehniskā rakstura problēmām, kuras ir radušās viesu numuros vai kādās citās viesnīcas telpās. Tādas problēmas var būt visdažādākās, sākot no spuldzīšu nomainīšanas un beidzot ar mēbeļu remontu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация