Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:192132
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.08.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 12 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
1.  Tiesas iekšējā darba specifika    4
2.  Tiesu darbības reglamentējošie dokumenti    8
3.  Tiesu darbinieki un to darba pienākumi    10
4.  Rēzeknes tiesas sēdes apraksts    12
  Nobeigums    15
  Izmantotās literatūras un normatīvo aktu saraksts    16
  Pielikumi    17
Фрагмент работы

Tiesa dod vārdu atbildētājam, sniegt savus paskaidrojumus. Atbildētājs sniedz paskaidrojumus (saskaņā ar CPL 165. pantu). Tiesa noskaidro procesa dalībnieku viedokli, vai ir iespējams pabeigt lietas izskatīšanu pēc būtības un vai ir nepieciešamas veikt pārbaudi rakstiskajiem pierādījumiem. Procesa dalībnieki piekrīt pabeigt lietas izskatīšanu pēc būtības, jo rakstiskie pierādījumi tiem ir zināmi. Tiesai šie rakstiskie pierādījumi arī ir zināmi, tāpēc tiek nolemts nepārbaudīt lietas rakstiskos pierādījumus. Tiek noskaidrots vai abas puses nevēlas noslēgt izlīgumu. Puses šo piedāvājumu noraida. Prasītājs uztur prasību. Tiesa pasludina lietas izskatīšanu pēc būtības par pabeigtu un pāriet pie tiesas debatēm (CPL 183. pants Liets izskatīšanas pēc būtības pabeigšana ). Debati uzsāk prasītājs, pēc šīs debates seko atbildētāja debate. Katram no dalībniekiem ir tiesības uz vienu repliku, bet šī iespēja netiek izmantota (CPL 185. panta 1. daļu debates ). Pēc debašu izskanēšanas, tiesa pasludina, par lēmuma taisīšanas neiespējamību, nosakot nākamo tiesas sēdi, kurā tas paziņos spriedumu (CPL 187. panta Tiesas apspriede 2. daļu Ja sarežģītā lietā tiesa atzīst, ka šajā tiesas sēdē nav iespējams taisīt spriedumu, tā nosaka nākamo tiesas sēdi tuvāko 14 dienu laikā, kurā tā paziņos spriedumu .), pamet tiesas sēdi.
Secinājumi:
Procesa laikā nav konstatēti procesuālai pārkāpumi

Nobeigums
Var pat apgalvot, ka lielākā daļa cilvēku griežas tieši rajona (pilsētas) tiesā, tā kā cilvēki ir visvairāk informēti par tieši šīm tiesām un tās sēdes ir atklātas: tātad ikviens var noklausīties tiesas sēdi (dažos likumā paredzētos gadījumos tā var būt slēgta, bet pats tiesneša lēmums tiek pasludināts atklāti).
Tiesa ir tā institūcija, kas nevar veikt savu darbību atsevišķi nodalīti, no citām tādām institūcijām vai personām kā: Policija, advokāts, vai prokurors, kas ir tiesu sistēmai piederīgas personas, tikai tādā veidā panākot savu primāro uzdevumu: spriest taisnu tiesu, nodrošinot un veidot tiesiskas valsts pastāvēšanu, kā arī cilvēktiesību interešu aizstāvēšanu. Protams par likuma ievērošanu ir atbildīgas visas valsts institūcijas, bet tiesai ir viena no svarīgākajām lomām kārtības un likumības uzturēšanā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация