Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:974969
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Par prakses vietu tika izvēlēts Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu nams. Administratīvās tiesas uzdevums ir nodrošināt personai iespēju īstenot savas tiesības, ja tā uzskata, ka šī īstenošana valsts pārvaldē nav bijusi iespējama.. Administratīvā rajona tiesai piekritīga pirmās instances administratīvo lietu izskatīšana. Mani interesēja administratīvo lietu izskatīšanas saistība ar administratīvajām tiesībām un administratīvo procesu.
Tādējādi prakses mērķis bija iepazīties ar normatīvo bāzi, kas reglamentē administratīvo tiesību un Administratīvā procesa likuma (turpmāk tekstā - APL) piemērošanu vispārējās jurisdikcijas pirmās instances tiesā. Lai izpildītu prakses mērķi, veicu šādus uzdevumus: pētīju normatīvos aktus, to piemērošanu un īpatnības administratīvajā jomā vispārējās jurisdikcijas tiesā, piedalījos lietu izskatīšanā tiesas sēdēs, vēroju tiesvedības principu ievērošanu, veicu pārrunas ar tiesas darbiniekiem.
Pētījuma bāze: pētījums balstās galvenokārt uz prakses vietā gūto pieredzi, uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, kas attiecas uz administratīvo procesu tiesā, kā arī judikatūru un administratīvo tiesību speciālistu publikācijām administratīvā procesa tiesā jomā.
1. TIESISKAIS REGULĒJUMS UN TIESVEDĪBAS ĪPATNĪBAS
Administratīvā rajona tiesa kā pirmās instances tiesa spriež tiesu administratīvās lietās, izskata un izlemj tiesas sēdēs lietas par personu administratīvajiem pārkāpumiem ,kurus persona jau ir pārsūdzējusi pirmstiesas procesā iestādē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация