Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:143977
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mērķis: Asinsspiediens mērīšana.
Darbība: Asinsspiediens ir asins plūsmas spiediens uz asinsvadu sienu. Visbiežāk, nosakot asinsspiedienu, lieto auskultācijas metodi.
Aprīkojums: spiediena aparāts, fonendoskops, salvete, dezinficējošs šķīdums.
Sagatavoju visu nepieciešamo darbam, notīru fonendoskopa daļas ar dezinficējošu. līdzekli, mazgāju rokas, izskaidroju procedūras gaitu, pacients ieņem ērtu stāvokli guļus uz kušetes, pacienta roku atbrīvoju līdz plecam no apģērba, uz augšdelma virs a.brachialis uzlieku manšeti, sfigmometru novietoju vienā līmenī ar pacienta roku, palpēju brahiālo artēriju, aizgriežu vārsta skrūvi, ielieku ausīs fonendoskopa ausu uzgaļus, novietoju fonendoskopu uz brahiālās artērijas elkoņa locītavas rajonā, piepumpēju manšetē gaisu 20mm/ Hg virs pacienta normālā sistoliskā spiediena, atveru vārstuli un ļēni laižu gaisu no manšetes, vienlaicīgi klausoties skaņas, ievēroju punktu uz manometra, kad sadzirdu pirmo un pēdējo skaņu, gaiss izplūst līdz galam un noņemu manšeti no pacienta rokas, dezinficē fonendoskopu un visu novietoju vietā. Mazgāju rokas, dokumentēju rezultātus. Pacienta AS ir 140/90 mm/Hg (norma – 120 -139/ 80 – 89mm/Hg).

Mērķis: Pulsa mērīšana.
Darbība: Pulsa noteikšanai nepieciešams pulkstenis ar sekunžu rādītāju. Pulsu mēru uz a.radialis. ar trim pirkstiem (2., 3., 4.) novietoju paralēli radiālajai artērijai un piespiežu spieķa kaulam, pulsu skaitu 1 min. Mazgāju rokas un dokumentēju iegūtos rezultātus – 80 minūtē ( norma – 60 – 90 ).

Mērķis: Temperatūru mērīšana
Darbība: Pirms temperatūras mērīšanas sagatavoju inventāru (termometru, papīra lapiņu, pildspalvu, pulksteni), pārbaudu vai termometra dzīvsudraba stabiņš atrodas zem apakšējās līnijas atzīmes un cipariem, identificēju pacientu. Ķermeņa temperatūru mēru ar aksilāro metodi (ievietoju termometra dzīvsudraba galu paduses centrā un lūdzu pacientam piespiest roku ķermenim), temperatūru mēru 10 min., novērtēju rezultātu, pierakstu un informēju ārstu. Saņemot atpakaļ termometrus no pacientiem, atzīmēju temperatūras temperatūru lapās. Izlietotos termometrus, nokratot dzīvsudraba stabiņu, ievietoju sterilizācijai sagatavotajā šķīdumā. Pēc 15 minūtēm izņemu termometrus no šķīduma un noslauku ar salveti. Termometrus ievietoju tiem paredzētā traukā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация