Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:424935
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Nazokomiālo infekciju profilakse.
1. Pacientu izvietošana:
Pacienti ar aizdomām par infekcijas slimībām, tie ievietoti divvietīgās palātās vieni paši vai kopā ar līdzīgām slimības pazīmēm. Palātas uzkopšanas režīms atbilstošs infekcijas slimībai un tīrīšanas un dezinfekcijas plānam.
2. Intravaskulāro katetru kontrole:
I/V katetru ievietošana notiek precīzi ievērojot procedūru tehnikas standartus, aseptiku un antiseptiku, tāpat tiek veiktas jebkura veida injekcijas. Katetri tiek pārbaudīti divas reizes dienā un mainīts fiksējošas plāksteris. Katetrus maina ne vēlāk kā pēc 72 stundām, lai izvairītos no infekcijas. Katetri pēc izņemšanas tiek izmesti pie kontaminētajiem atkritumiem un tālāk nogādāti utilizācijai. Adatas tiek izmestas necaurduramos konteineros ar speciālu uzrakstu un tāpat tālāk nodotas utilizācijai.
3. Urīnkatetru kontrole:
Urīnkatetri pacientiem tiek ievadīti tikai sterili un ievērojot procedūras tehnikas standartus. Attiecīgi piestiprināti un kontrolēts to stāvoklis ik pēc trīs stundām, izlejot savākto urīnu. Urīnmaisi tiek mainīti katru trešo dienu. Drenāžas konteiners tiek turēts zemāk par urīnpūsli. Izlietotie urīnmaisi un katetri tiek savākti atsevišķā konteinerā ar uzrakstu.

4. Higiēnas un epidemioloģijas plāna ievērošana:
Atkritumi tiek savākti atsevišķos konteineros, atsevišķi sadzīves, kontaminētie, plastmasa, u.t.t. novietoti atsevišķā telpā, kur pēc tam viņus savāc atsevišķs personāls un nogādā tālākajai utilizācijai.
Slimnīcā ir izstrādāts tīrīšanas un dezinfekcijas plāns, pēc kura notiek telpu uzkopšana, kuru veic speciāli šim nolūkam paredzēts cilvēks, ievērojot telpu tīrības zonas. Māsu palīgs attiecīgi veic telpu uzkopšanu pēc vajadzības, tāpat ievērojot instrukcijas.
Termometri un zāļu glāzītes, kuras tiek lietotas vairākkārtīgi tiek mērcētas speciāli tam paredzētos šķīdumos un mazgātas.
Pacientiem domātie trauki uzglabājas atsevišķā skapī no personāla traukiem.
Veļa tiek mainīta pielietojot vienreizējos priekšautus, cimdus un masku, veļu savācot maisā. Tā tiek šķirota atsevišķā telpā, maskā, cimdos un priekšautā.
Tīrīšanas līdzekļi un priekšmeti ir marķēti un pielietoti tikai paredzētajam mērķim. Pie sienām visās telpās ir tabula ar uzkopšanas plānu, attiecīgi izstrādāts katrai telpai.
Pie katras izlietnes atrodas šķidro ziepju trauks, papīra dvieļi, roku dezinfekcijas līdzeklis un atkritumiem paredzēts trauks.
Palātas tiek kvarcotas vienu reizi mēnesī (ja nepieciešams, tad biežāk), tāpat tiek veikta ģenerālā tīrīšana.
Roku mazgāšana un dezinfekcija atbilstoši plānam, pirms katra pacienta un ja nepieciešams – biežāk.

Kopsavilkums – katru dežūru tiek aprūpēti apmēram vidēji divdesmit pacientu, kuriem tiek nodrošināti medikamenti gan p/o, gan i/m, gan i/v, gan s/k, gan s/l, ievērojot standartus un pārbaudot medikamentu derīguma termiņus un vizuālo skatu. Tiek lietots tikai vienreizējs aprīkojums. Pret pacientiem tiek ievērota konfidencialitāte un ziņas par telefonu praktiski netiek sniegtas. Pacientu piederīgie tiek informēti attiecīgi māsas kompetences līmenim. Pacienti ikdienā tiek vadāti uz dažādiem izmeklējumiem un veiktas dažādas analīzes, informējot par to pašus pacientus. Pacientam pastāv iespēja atteikties no izmeklējumiem, kas viņam ir nepieņemami vai pēc viņa domām viņam kaitēs. Pacienti tiek izglītoti attiecīgi savai saslimšanai un apmācīti gan rehabilitācijā, gan pareizā uztura uzņemšanā, gan medikamentu pareizā ieņemšanā.
Terapijas nodaļā esmu nostrādājusi divpadsmit gadus, tādēļ man šī prakse grūtības nesagādāja, bet palielināja manas praktiskās iemaņas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация