Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:590377
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.11.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Doto uzdevumu izpildes laikā, iepazinos ar Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta darbiniekiem. Man tika ierādīts darba galds, pie kura strādāšu izpildot dotos uzdevumus prakses laikā.

Iepazinos ar Tieslietu ministrijas nolikumu, kā arī ar Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta nolikumu. Papildus pārlasīju Valsts pārvaldes iekārtas likumu, lai noskaidrotu kādā stāvoklī atrodas Tieslietu ministrijas valsts pārvaldes uzbūves hierarhiskajās attiecībās. Secinu, ka Tieslietu ministrijas ir tiešās pārvaldes iestāde, jo ir kā Latvijas Republikas sākotnējā publiskās personas iestāde, kurai ir savs nolikums. Tieslietu ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde tieslietu (tiesību politikas un tiesu administrēšanas) nozarēs, kā arī citās šajos noteikumos minētajās valsts politikas jomās. Ministrija ir tieši pakļauta tieslietu ministram.
Ministrija ir augstākā iestāde ministrijas padotībā esošajām valsts pārvaldes iestādēm.

Iepazīstoties ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu, praktiski to pielietojot, rodas padziļināta izpratne par tā nozīmi valsts pārvaldes sakārtošanā. E.L. savā iesniegumā, norāda, par, viņaprāt, neievērotajām likuma normām viņa krimināllietas pirmstiesas izmeklēšanas un iztiesāšanas laikā, sliktiem ēdināšanas apstākļiem Grīvas cietumā, sliktiem ārstniecības apstākļiem tuberkulozes ārstēšanā, kā arī nelikumīgiem dažādu sūtījumu aizliegumiem no Grīvas cietuma pārvaldes puses (tele kartes, gultasveļa).
Atbildes projektā izskaidroju, ka Krimināllietās pirmstiesas izmeklēšanu veic izziņas iestādes un prokurori. Izziņas izdarītāja lēmumu saskaņā ar Latvijas Kriminālprocesa kodeksa 220.pantu var pārsūdzēt prokuroram, bet prokurora darbības saskaņā ar Latvijas Kriminālprocesa kodeksa 222.pantu var pārsūdzēt augstākstāvošam prokuroram. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā aizdomās turētajam (apsūdzētajam) ir tiesības iesniegt sūdzības, kā arī lūgt veikt konkrētas procesuālas darbības.
Paskaidroju, ka Saskaņā ar likuma “Par tiesu varu” 6.pantu un Latvijas Kriminālprocesa kodeksa 12.pantu krimināllietās tiesu spriež tiesa, tiesas sēdēs izskatot un izlemjot pret personām celto apsūdzību pamatotību, attaisnojot nevainīgas personas vai arī atzīstot personas par vainīgām noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un nosakot tām sodu. Saskaņā ar likuma “Par tiesu varu” 10.panta pirmo daļu, spriežot tiesu, tiesneši ir neatkarīgi un pakļauti tikai likumam. Savukārt saskaņā ar likuma “Par tiesu varu” 11.panta pirmo daļu valsts iestādēm, sabiedriskajām un politiskajām organizācijām, citām juridiskajām un fiziskajām personām ir pienākums respektēt un ievērot tiesu neatkarību un tiesnešu neaizskaramību. Tātad ne Ministru prezidents, ne arī Tieslietu ministrija nav tiesīga pārbaudīt tiesas sprieduma pamatotību un pārskatīt lietu no jauna. Ja tiesājamais nepiekrīt tiesas spriedumam, to var pārsūdzēt apelācijas (Latvijas Kriminālprocesa kodeksa 435.pants) un kasācijas (Latvijas Kriminālprocesa kodeksa 448.pants) kārtībā.
Paskaidroju, ka Ieslodzījuma vietu pārvalde ir veikusi pārbaudi un informējusi, ka veiktās pārbaudes rezultāti liecina, ka ieslodzīto uzturs Grīvas cietumā tiek nodrošināts atbilstoši Ministru kabineta 2002.gada 9.aprīļa noteikumiem Nr.155 “Noteikumi par notiesāto uztura un sadzīves vajadzību materiālā nodrošinājuma normām“
Izskaidroju, ka lai nodrošinātu ieslodzīto higiēnas prasības, saskaņā ar 2002.gada 19.februāra Ministru kabineta noteikumu Nr.73 “Brīvības atņemšanas iestāžu iekšējās kārtības noteikumi” 25.punktu ne retāk kā reizi septiņās dienās notiesātie mazgājas pirtī vai dušā, nomaina apakšveļu un gultas veļu. Saskaņā ar šo noteikumu 61.punktu pienesumos un sūtījumos atļauts iekļaut nepārtikas preces saskaņā ar šo noteikumu 15.pielikumu. Savukārt šo noteikumu 15.pielikumā gultas veļa un tele kartes nav iekļautas nepārtikas preču sarakstā, kuras pieļaujamas sūtījumos un pienesumos ieslodzītajiem.

Sagatavotās atbildes projekts tika nodots prakses vadītājam izvērtēšanai, parakstīšanai un nodošanai kancelejai, tālākai nosūtīšanai adresātam. Sagatavojot atbildi radās izpratne, kā precīzi ir jānoformē atbildes adresātam.




Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1116308
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация