Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:442388
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Audzēkņa vārds, uzvārds: ...
Prakses datums: 15.aprīlis,trešdiena
Prakses vieta: „Jelgavas Pilsētas slimnīca”,ķirurģijas nodaļa
Mērķis: Nomazgāt rokas
Darbība: Pārliecinos vai pie izlietnes ir visi nepieciešamie piederumi roku mazgāšanai. Atgriežu krānu. Pilnīgi samitrinu tekošā ūdenī plaukstas locītavas un plaukstas. Turu rokas uz leju, paņemu ziepes. Turu plaukstas zemāk par elkoņiem. Saputoju ziepes, veselu minūti veicu rotējošas un berzējošas kustības. Labi noskaloju rokas, skaloju no 5 cm augstuma virs plaukstu locītavām. Pilnīgi nosusinu rokas ar papīra dvieļiem. Ar elkoni nospiežu krānu uz leju. Izmetu papīra dvieli papīrgrozā, nepieskaroties papīrgroza
Mērķis: Palīdzēt izdalīt ēdienu pacientiem
Darbība:Ievērojot higiēnas prasības,palīdzu sadalīt ēdienu pacientiem,pirms tam tos idintificējot,ievērojot tiem nozīmētās diētas.
Mērķis: Pareizi savākt urrīnu un nogādāt to labratorijā
Darbība:.Aprīkojums: antiseptisks šķīdums, silts ūdens, apmazgāšanas drāniņa, salvete, tīra, sausa ,pudelīte 15 – 20 ml tilpuma, nosūtījuma lapa, tīra (sterila) nieršalite . Marķejut analīzes pudelīti, norādot uz tās pacienta uzvārdu, vardu, izmeklējuma paņemšanas datumu un izmeklējama materiālu,nodaļu,slimības vēstures numuru. Nosūtījuma lapu un pudelīti izsniedzu pacientam, paskaidrojot izmeklēšanas nolūku. Paskaidrot pacientam kā un kāpēc jāizdara ārējo dzimumorgānu tualete ( lai analīzes neiekļūtu šūnas no dzimumorgānu izdalījumiem), kā jāvāc urīnu. Pacientam pirms urinēšanas rūpīgi jānomazgā arēji ar siltu ūdeni un ziepēm, pēc tam jānosusina ar salveti. Urīnu jāsavāc tīra urīnšalite no rīta vidēja strūkla (porcijas) 10 ml, ko pēc tam pārlej sterila pudelē un nekavējoties aizkorķēt. Savākto urīnu nekavējoties nogādāju laboratorijā.
Mērķis:Izdalīt medikamentus
Darbība: Paņemu aprīkojumu – ordinācijas lapu, tīras mazas speciālas glāzītes, zāles.
Uzmanīgi izlasu devu un zāļu nosaukumu. Nozīmēto medikamentu lieku zāļu glāzītē. Nesot pacientam zāles paņemu ordinācijas lapu, lai salīdzinātu uzvārdu, paskaidroju pacientam par zāļu ieņemšanu
Mērķis:Veikt ikdienas i/v katetra kopšanu
Darbība: paņemu aprīkojumu, nieršalīte, sterila vatīte, 5ml vienreizējās lietošanas šļirce
nacl 0,9%, vienreizējās lietošanas cimdi, sterila saite, Nomazgāju rokas, uzvilku, vienreizējās lietošanas cimdus , sagatavoju šļirci ievilku 5 ml Na Cl0,9% uzliku adatu ieliku nieršālītē, identificēju pacientu , nodrošināju pacientam intimitāti, noņemu binti , noņēmu vatīti noņemu i/v katetra korķīti ievadīju šļirces saturu katetrā , uzliku korķīti , uzliku vatīti , apsēju binti ,novilku cimdus , nomazgāju rokas.
Mērķis: Atšķaidīt antibiotikas
Darbība: Nomazgāju rokas. Salieku nepieciešamo aprīkojumu. Paņemu pulv. Ofromax pudelīti, izlasu 3 reizes: medikamenta nosaukumu, koncentrāciju, devu, lietošanas termiņu, noņemu nost vāciņu un nospirtoju. Ieduru pudelītē sterilu adatu. Ievelku šļircē 5 ml NaChloride 0,9% šķīdumu un caur adatu ievadu to pudelītē. Izņemu ārā adatu un uzmanīgi sakratīju pudelīti. Ievelku veinreiz lietojāma šlircē 15ml Na Chloride 0.9% un tad kad antibiotiķis ir izšķīdis, ieduru atkal adatu pudelītē un ievelku medikamentu šļircē nepieciešamo daudzumu.
Mērķis:Noteikt arteriālo asinsspiedienu
Darbība: Sagatavoju nepieciešamo aprīkojumu. Notīru fonendoskopa daļas ar dezinficējošo līdzekli. Nomazgāju rokas, identificēju pacientu. Izskaidroju procedūras gaitu. Paciente ir sēdus stāvoklī. Augšdelms atbalstīts sirds līmenī, plauksta pagriezta uz augšu. Pacienta roku līdz plecam atbrīvoju no apģērba. Uz atkailināta augšdelma virs a. brachialis aptinu manšeti apmēram 2-3 cm virs elkoņa locītavas tā, lai caurulītes būtu novietotas uz leju gar rokas ārējo malu. Aptinu manšeti, pārbaudu vai es redzu manometra ciparus. Ar pirkstu galiem palpēju brachiālo artēriju. Aizgriežu vārsta skrūvi. Ielieku ausī fonendoskopa ausu uzgaļus, novietoju fonendoskopa elkoņa locītavas rajonā uz a. brachialis. Piepumpēju manšetē gaisu. Atveru vārstuli pretēji pulksteņrādītāja virzienā. Izlaižu gaisu no manšetes, vienlaicīgi klausoties skaņas. Ievēroju skaitli uz manometra, kad sadzirdu pirmo skaņu. Turpinu lēni izlaist gaisu no manšetes, ievēroju skaitli uz manometra, kad sadzirdu pēdējo skaņu. Ļauju atlikušajam gaisam izplūst ātri no manšetes un noņemu to no pacientes rokas. Mazgāju rokas, dokumentēju iegūtos rezultātus. Nomazgāju rokas, notīru fonendoskopa detaļas ar dezinficējošu šķīdumuChemiparm Dec New. Sfigmanometru saloku, izpūšot atlikušo gaisu un to kopā ar fonendoskopu ievietoju futrālī. Nomazgāju rokas.
Mērķis: Asins paraugu savākšana nosūtīšanai uz laboratoriju
Darbība: Nomāzgaju rokas. Saliku nepieciešamo aprīkojumu: nieršalīte, sterila vatīte,
vienreizējās lietošanas cimdi, sterila saite, adatu; stobriņš, žņaugs. Nogādāju nepieciešamo aprīkojumu palatā. Identificēju pacienti. Izskaidroju pacientei procedūras gaitu, mērķi. Nomazgāju rokas, uzvelku cimdus. Apskatu injekcijas vietu, novērtēju ādas izskatu, izpalpēju vēnu. Uzlieku žņaugu. Injekcijas vietu notīru ar spirtā samērcētiem tamponiem, virzienā no centra uz perifēriju.
Ievadīju adatu vēnā un neatlaižot žņaugu, (stobriņu turu 45 grādu leņķī). Pēc vajadzīgā asins daudzuma pieņemšanas, atlaidu žņaugu un izvelku stobriņu, tad adatu. Punkcijas vietā uzlieku spirtā samērcētu vates tamponu un piefikseju ar leikoplāstu. Novilku cimdus, nomazgāju rokas.
Nosūtījuma lapā atzīmēju nepieciešaman analīzes. Uzrakstīju stobriņā: pacientes vārdu, uzvārdu, nodaļas numuru, nosūtīšanas datumu. Nogādāju materiālu laboratorijā. Novilku cimdus, nomazgāju rokas.
Mērķis: Veikt i/m injekciju
Darbība: Nogādāju nepieciešamo aprīkojumu pie pacienta gultas, ievērojot sterilitāti. Identificēju pacientu. Izskaidroju pacientam, zāļu iedarbību, sagaidāmo efektu, ievadīšana paņēmienu. Nodrošinu pacientam intimitāti. Palīdzu pacientam ieņemt pareizo stāvokli, lai atslābinātu injekcijas vietu. Apskatu injekcijas vietu, novērtējot ādas un audu stāvokli. Nomazgāju rokas, uzvelku cimdus. Notīru pacienta ādu ar 2-3 spirtā samērcētiem tamponiem virzienā no centra uz perifēriju. Izdaru i/m injekciju - iestiepju ādu, ieduru adatu 4-5 cm dziļumā 90º grādu leņķī (pēc dūriena ar nedominējošo roku fiksēju šļirci ar adatu), lēni atvelku virzuli, lai noteiktu, vai nav traumēts asinsvads, lēni ievadu medikamentu, ātri izvelku adatu, pēc adatas izvilkšanas masēju injekcijas vietu ar antiseptiskā šķidrumā samērcētu tamponu. Nodrošinu pacientam ērtu stāvokli. Novelku cimdus. Nomazgāju rokas. Dokumentēju injekcijas izpildīšanu. Novērtēju pacienta reakciju 30 minūtes.
Mērķis:Noteikt asinsgrupu ABO sistēmā
Darbība: Uzvelku cimdus. Sagatavoju nepieciešamo aprīkojumu. Paskaidroju pacientei procedūras mērķi un tehniku. Notīru pacientes pirkstu ar spirtā samērcētu vates tamponu. Uz balta šķīvīša uzpilina monoklonālos serumus pa vienam lielam pilienam – 0,1 ml atbilstoši uzrakstiem – anti A un anti B. Ar vienreizējās lietošanas lanceti izdaru dūrienu pirksta galā, „spilventiņa” sānos. Ar priekšmetstikliņa stūrīti paņemu asinis un uzlieku blakus katram standartserumam. Ņemot asinis izmantoju pirmos biezos asiņu pilienus. Samaisu asiņu pilienus un serumus ar tīru un sausu priekšmetstikliņa stūrīti. Precīzi nolasu rezultātus, tos dokumentēju pac. slimības vēsturē. Novelku cimdus, nomazgāju rokas.
Secinājumi/Pašnovērtējums: Manipulācijas un pacientu aprūpi veicu profesionāli tehniskajiem standartiem, procedūras kolēģu vadībā.
Prakses vadītāja paraksts:_____________________________________________________


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация