Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:512197
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  FENIP darbību reglamentējošo tiesību aktu apskats    4
  Pirmsdiploma prakses laikā apzināto lietu analīze un galveno problēmjautājumu apskats    6
  Kopsavilkums    12
Фрагмент работы

Laika posmā no 2007.gada 19.februāra līdz 2007.gada 02. martam autore bija norīkota pirmsdiploma praksē Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrā (turpmāk – FENIP) pie prokurores ........................ (turpmāk – prakses vadītāja).
Autore FENIP par prakses vietu izvēlējās tādēļ, ka tās kompetencē ir izskatīt sarežģītas finanšu un ekonomisko noziegumu lietas atšķirībā no vispārējām prokuratūrām, kā rezultātā autorei bija iespējas papildināt iepriekšējā pirmsdiploma prakses vietā, proti, Latvijas Uzņēmumu reģistra Kontroles daļā, iegūtās zināšanas, kā arī iegūt priekštatu par noziedzīgiem nodarījumiem uzņēmējdarbības jomā.
Par pirmsdiploma prakses FENIP uzdevumiem autore izvirzīja: iepazīties ar FENIP darbību reglamentējošajiem tiesību aktiem; atbilstoši FENIP prakses vadītājas veicamajiem amata pienākumiem prakses periodā iepazīties praksē ar pirmstiesas izmeklēšanas organizēšanu, vadīšanu un veikšanu, kriminālvajāšanas veikšanu, kā arī piedalīšanos krimināllietu izskatīšanā tiesā; atbilstoši FENIP prakses vadītājas veicamajiem amata pienākumiem prakses periodā sagatavot un apkopot attiecīgus kriminālprocesuālo dokumentu projektus.
Latvijas Republikas prokuratūras darbību nosaka gan ārējie, gan iekšējie tiesību akti. Galvenais ārējais tiesību akts, kas nosaka prokuratūras, tai skaitā FENIP darbību, ir 1994.gada 19.maija “Prokuratūras likumu”. Saskaņā ar Prokuratūras likuma 1. un 4. pantu prokuratūra ir vienota, centralizēta triju pakāpju iestāžu sistēmas tiesu varas institūcija, ko vada ģenerālprokurors un kuras uzdevums ir reaģēt uz likuma pārkāpumu un nodrošināt ar to saistītās lietas izlemšanu likumā noteiktajā kārtībā. Atšķirībā no vispārējām prokuratūrām FENIP ir specializētā prokuratūra, kuru atbilstoši „Prokuratūras likuma” 28.pantam ir nodibinājis ģenerālprokurors. FENIP prokuroru tāpat kā citu prokuroru pilnvaras, tiesības un pienākumus nosaka 2005.gada 11.maijā Saeimā pieņemtā Kriminālprocesa likuma (turpmāk tekstā KPL) trešā nodaļa par amatpersonām, kuras veic kriminālprocesu (KPL 26.p – 49.p.).
FENIP darbību reglamentē arī virkne iekšējo tiesību aktu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация