Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:104970
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    3
  Pirmsskolas izglītības iestādes programmas analīze    4
  Prakses dienasgrāmata    5
  Pamatojoties uz saviem novērojumiem sastādīju bērnu novērošanas kartes    8
Фрагмент работы

Pirmsskolas izglītības iestādes programmas analīze
Programma ir izdota saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma 17. panta otro daļu. Programma ir saskaņota ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta direktoru un pirmskolas nodaļas galveno speciālisti.
Programmas galvenais mērķis ir:
1. veicināt bērnu vispusīgu un harmonisku attīstību,
2. veicināt nepieciešamo sociālo iemaņu un prasmju apgūšanu,
3. sagatavot bērnus pamatizglītības programmas apguvei.
Atsevišķi izvirzīti pamatuzdevumi attīstībā ir veicināt garīgo, fizisko un sociālo spēju attīstību, veidot priekšstatu par dabas un sociālajiem procesiem, morālajām un estētiskajām vērtībām. Nodrošināt zinātkāres, iniciatīvas, patstāvības un radošās darbības attīstību. Attīstīt sadarbības un saskarsmes spējas, veicināt harmoniskas personības veidošanos un attīstību. Nodrošināt psiholoģisku sagatavotību pamatizglītības apguves sākšanai. Veidot izpratni par piederību Latvijas valstij.
Programmas saturs akcentē bērna individualitāti, harmoniskas personības veidošanos un attīstību, veicina uzmanību, uztveres domāšanas, atmiņas un iztēles attīstību. Mācību saturs atbilst bērnu vecumam, attīstībai, interesēm, emociju un jūtu pasaulei.
Bērni apgūst prasmes un iemaņas saistībā ar tuvāko apkārtni un sabiedriskās dzīves norisēm, gūst sociālo pieredzi darbojoties un sadarbojoties.
Programmas mācību satura apguve notiek dažādas jomās: tikumiskā, estētiskā, fiziskā un patstāvīgās darbība viedos. Mācību satura apguve notiek sadarbojoties ar ģimeni.
Programmu apgūst bērni līdz septiņu gadu vecumam, programmas apguvi var saīsināt vai pagarināt par vienu gadu. Programmu īsteni viena kalendārā gada garumā.
Pedagoģiskā procesa pamats ir rotaļas un spēles. Mācību process tiek tā organizēts tā, lai bērns iegūst gan zināšanas konkrētā izglītības jomā (mācību priekšmetā), gan universālas, vispārējas prasmes un darbības pieredzi, kas nodrošina iespēju rīkoties gan iepriekš zināmās, gan jaunās situācijās.
Mācību darbu organizē visai grupai kopumā, kā arī bērnu apakšgrupām, individuāli, pašnodarbībā u attīstošā vidē. Vidējais rotaļnodarbību ilgums ir no 20 – 30 minūtēm, paredzot starplaiku un ievērojot Vispārējās izglītības likuma 28.pantā noteikto pirmsskolas vecuma izglītojamo mācību slodzi. Nodarbības organizē katru dienu rīta un pēcpusdienas cēlienā ievērojot nedēļas nodarbību slodzi.
Bērnu aktivitāti nodrošina: rotaļu metode, praktiskā metode, verbālā metode, modelēšana, eksperiments.
Pirms programmas apguves bērns ģimenē ir apguvis elementārās uzvedības, hiēnas un pašapkalpošanās iemaņas un ir psiholoģiski gatavs, lai atrastos bērnu kolektīvā.
Pedagogam jābūt atbilstošai kvalifikācijai, kā likumā prasīts.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация