-
SIA "Forevers"
Nr. | Название главы | Стр. |
1. | Vispārējas ziņas par uzņēmumu, kurā strādāja students | 3 |
2. | Īss darba apraksts ko konkrēti students darīja prakses laikā | 5 |
3. | Īss ražošanas telpu apskats: cik ir ražošanas telpu, kādam tehnoloģiskām operācijām ir paredzētās | 6 |
4. | Īss produkcijas raksturojums: saražotas produkcijas daudzums, sortiments | 7 |
5. | Ražošanā izmantojamo izejvielu apraksts, tai skaitā uzņēmumā izmantojamo kvalitātes sertifikātu piemēri | 8 |
6. | Tehnoloģisko operāciju secība; ka arī īss izmantojamo tehnoloģisko iekārtu raksturojums: iekārtas nosaukums un tehnoloģiskais uzdevums | 10 |
7. | Tehnoloģiskas iekārtas | 11 |
8. | Mazgāšanas - dezinfekcijas programma SIA"Forevers" | 16 |
9. | Izejvielu un gatavas produkcijas uzglabāšanas apstākļi | 23 |
10. | Izmantojamo gatavas produkcijas iepakojumu materiālu īss raksturojums | 23 |
11. | Vārīto desu apvalki | 23 |
12. | Auksti kūpināto desu apvalki | 25 |
13. | Uzlīmes | 26 |
14. | Secinājumi, priekšlikumi | 27 |
Mana prakse ir nostrādāta vienā no trijiem pašiem modernākiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem – Forevers gaļas pārstrādes kombinātā. Kombināts izcēlās četrus gadus atpakaļ, izcīnījot starptautiskā konkursa Gazele-2001 prēmiju, kā viens no pašiem ātri attīstošiem republikas uzņēmumiem. 2000.gada Latvijas degustāciju konkursa uzvarētājs un 2002. gada laureāts, kombināts vairākkārt bija godalgojams ar diplomiem. Forevers ražotiem pieciem produktiem ir piešķirta „Zaļa karote”, bet tas nozīmē, ka to ražošanā tika izmantots 75% vietējas izejvielas. Cūkgaļa un liellopu gaļa - tikai vietējas izcelsmes. Gaļu cehus (bet tie ir pieņemšānas ,izgriestuve, desu, gaļas, vistas, kūpināšanas) apstrādā akurātas darbinieces baltos halātos. Jā, darbs tomēr ir smags un monotons, kaut arī aprīkots ar modernāku tehniku pēc Eiropas standartiem. Uzņēmumam, kā izrādījās, nav nekāda sakara ar lopkautuvi: gaļu uz kombinātu atved jau atdzēsētu.
Uzņemums atrodas Maskavas iela 433, bijušās ēdnicas telpās, kas bija gandriz sabrukušas. Visu ēku izremontēja divu gadu laikā, pārdomājot tehnoloģiskus procesus - no izejvielas pieņemšanas līdz gatavas produkcijas izlaidumam, attīstīja personīgo bāžu tīklu pa Latviju. Pašlaik strādā aptuveni 300. cilvēku, no tiem tiešī komninatā – 140. cilvēku. Asortiments ir aptuveni 100 nosaukumi, bez svaigas gaļas. Ar vislielāko no mūsu profila uzņēmumiem autotransporta parks, spējīgs atgādāt produkciju vienā un tajā paša vietā Latvijā 2 reizes dienā, un tātad, veikalā vienmēr būs svaigs produkts.
AS „Hansabanka“ šī gada sākumā izniegusi 3 miljonu latu lielu kredītu gaļas pārstrādes uzņēmumam SIA „Forevers“ jaunas, modernas un apjomīgas ražotnes celtniecībai. Daļa no aizdevuma tiek finansēta no Eiropas Investīciju bankas līdzekļiem. Nodrošinātais finansējums ļāvis SIA „Forevers“ noslēgt līgumu ar Lauku Atbalsta dienestu un iegūt Eiropas struktūrfondu līdzekļus 1 091 741 latu apmērā.
AS „Hansabanka“ izsniegtais 3 miljonu latu aizdevums gaļas pārstrādātajam SIA „Forevers“ būs jāatmaksā 10 gadu laikā. Daļa no aizdevuma tiek finansēta no Eiropas Investīciju bankas kredīta līdzekļiem. Tāpat AS „Hansabanka“ pārfinansējusi SIA „Forevers“ esošās kredītsaistības 270 tūkstošu latu apmērā - šie līdzekļi tika izmantoti esošās ražotnes pielāgošanai Eiropas Savienības standartiem.
Hansabankas izsniegto aizdevumu SIA „Forevers“ izmantos jaunas ražotnes būvniecībai. Jaunā ražotne tiks celta Rīgā, Granīta ielā, un tās plānotā platība ir 8250 kvadrātmetru. Līdz ar ražotnes celtniecību uzņēmums iegādāsies arī 7 universālā tuneļtipa kūpināšanas termokameras. Jaunā ražotne varēs pārstrādāt līdz 60 tonnām gaļas dienā, kas ir liels pieaugums salīdzinājumā ar pašreizējie ražošanas tempiem.
SIA „Forevers“ arī ieguvis Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu šim projektam, un jau noslēdzis līgums ar Lauku Atbalsta dienestu par finansējumu 1 091 741 latu apmērā.
Ražotnes projektu izstrādājis viens no Eiropas vadošajiem gaļas pārstrādes tehnoloģiju uzņēmumiem „Schulte Lebensmitteltechnik“. Minētais uzņēmums arī uzraudzīs jaunās ražotnes būvniecību, tādējādi nodrošinot pilnīgu ražotnes atbilstību ES standartiem un augstākā līmeņa kvalitāti. Jauno ražotno paredzēts pabeigt 2005. gada 15. septembrī.
Pieprasījums pēc SIA „Forevers“ piedāvātas produkcijas šobrīd pārsniedz pieprasījumu, tāpēc jaunas ražotnes celtniecība bija loģisks solis uzņēmuma attīstībā, kā arī padara projektu pievilcīgu finansēšanai. Šis projekts ir labs piemērs tam, kā komercbankas, starptautiskas attīstības bankas un Eiropas struktūrfondu finansējuma kombinācija ļauj Latvijas uzņēmumam veikt strauju izrāvienu attīstībā.…
Saturs 1.Vispārējas ziņas par uzņēmumu, kurā strādāja students 3.lpp 2.Īss darba apraksts ko konkrēti students darīja prakses laikā. 5.lpp 3.Īss ražošanas telpu apskats: cik ir ražošanas telpu, kādam tehnoloģiskām operācijām ir paredzētās 6.lpp 4.Īss produkcijas raksturojums: saražotas produkcijas daudzums, sortiments. 7.lpp 5.Ražošanā izmantojamo izejvielu apraksts, tai skaitā uzņēmumā izmantojamo kvalitātes sertifikātu piemēri. 8.lpp 6.Tehnoloģisko operāciju secība; ka arī īss izmantojamo tehnoloģisko iekārtu raksturojums: iekārtas nosaukums un tehnoloģiskais uzdevums. 10.lpp 7.Tehnoloģiskas iekārtas 11.lpp 8.Mazgāšanas - dezinfekcijas programma SIA"Forevers" 16.lpp 9.Izejvielu un gatavas produkcijas uzglabāšanas apstākļi 23.lpp 10.Izmantojamo gatavas produkcijas iepakojumu materiālu īss raksturojums. 23.lpp 11.Vārīto desu apvalki 23.lpp 12.Auksti kūpināto desu apvalki 25.lpp 13.Uzlīmes 26.lpp 14.Secinājumi, priekšlikumi 27.lpp
Darbā ir gramatikas kļūdas.
- SIA "Forevers"
- SIA "Žaņa Lagzdiņa maizes fabrika"
- SIA “Kebabs Fix”
-
Ты можешь добавить любую работу в список пожеланий. Круто!SIA "Žaņa Lagzdiņa maizes fabrika"
Отчёт по практике для университета16
-
SIA “Kebabs Fix”
Отчёт по практике для университета50
Оцененный! -
Ražošanas prakses atskaite A/S ”Aldaris”
Отчёт по практике для университета11
-
Pasaules pārtikas programma
Отчёт по практике для университета4
-
A/S „Rīgas Piensaimnieks”
Отчёт по практике для университета9