Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:840011
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.05.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Uzņēmuma juridiskais statuss    2
  Uzņēmuma finansu pārskata izbūve    4
  Uzņēmuma aktīvu un pasīvu dinamika    5
  Peļņas zaudējumu pārskats un dinamika    7
  Bilances pārskats    10
  Finansiālie rādītāji un to analīze    16
Фрагмент работы

SIA ‘’Ilmāra Darbnīca’’ strādā jau piecus gadus. Pamatdarbības veids – kokapstrāde. Uzņēmuma galdniecība specializējusies koka logu, durvju un kāpņu izgatavošanā. SIA ‘’Ilmāra darbnīca’’ piedāvā arī izgatavot mēbeles pēc individuālajām skicēm un katalogiem. Lietišķās attiecības un darījumi par piegādēm, to samaksa tiek noformēta ar saimniecisko līgumu palīdzību.
Pateicoties ilgstošai sadarbībai un pārdomātai finanšu politikai, uzņēmums ir izveidojis labas un stabilas partnerattiecības ar piegādātājiem, kas ļauj saņemt labus apmaksas nosacījumus. Ar to tiek palielināta iespēja būt soli priekšā savam konkurentam.
Uzņēmējdarbības vide Latvijā pēdējos gados sākusi stipri mainīties. No vienas puses tā palēnām kļūst sakārtotāka, no otras puses iezīmējas arvien skaidrākas konkurences pieaugums. Tirgus tiek piesātināts un arvien grūtāk kļūst darboties, nedomājot par konkurenci. Vadītājiem un īpašniekiem nemitīgi jādomā, ar ko uzņēmums īsti pelna naudu, kā varētu pelnīt vairāk, kāpēc netiek pelnīts pietiekami daudz, ko vajadzētu mainīt ikdienas darbā.
Palielinoties konkurences apstākļiem tirgū, ir īpaši svarīgi apzināties, ka uzņēmuma stabilitāte, dzīvotspēja un konkurētspēja ir nesaraujami saistīta ar to operatīvu vadīšanu un stratēģiski pamatotu lēmumu pieņemšanu, kas balstās tieši uz grāmatvedības datu izmantošanu un analīzi.
Katram uzņēmumam saimnieciskās darbības gaitā pastāv vairāki mērķi. Kā svarīgākais no mērķiem parasti tiek minēta uzņēmuma peļņa. Tomēr ir svarīgi ne tikai šo peļņu iegūt, bet arī to apzināt un saglabāt. Otrs svarīgākais, dažkārt pat galvenais, katra uzņēmuma mērķis ir tā maksātspējas saglabāšana. Lai uzņēmums varētu domāt par nākotni, ir nepieciešama esošās situācijas analīze. Lai varētu kontrolēt uzņēmuma peļņu un maksātspēju, bieži vien ir pietiekoši ar uzņēmuma pārskatos ietverto informāciju. Ar to var pietikt, lai saņemtu pietiekamu informāciju nākotnes lēmumu pieņemšanai, vai laicīgi pamanītu tuvojošās briesmas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1175640
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация