Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:980921
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Tiesu iekārta Latvijā pagaidām vēl atrodas transformācijas procesā, lai gan nomainītas gandrīz visas sākotnēji pārmantotās padomju tiesības, taču tiesību normu piemērošanas līmenis vēl nav pilnībā attīstījies. Piemēram, Senāta nolēmumos, kas publicēti 1996. - 1997.gadā, nav norādīts, ka lietas izspriešanā būtu ņemti vērā kādi vispārīgie tiesību principi, zinātniskas atziņas vai precedenti no iepriekšējās tiesu prakses. Pēdējo gadu laikā sāk parādīties nolēmumi, kuros ir atsauces uz avotiem, taču analoģijas metode tiesu praksē vēl arvien netiek pielietota.1 Latvijai nepieciešams sakārtot tiesas nolēmumus, kā Eiropas Savienības dalībvalstij.2 Kā redzam pastāv daudz un dažādi iemesli tiesu prakses nepieciešamībai. Kā pirmo varētu minēt pieredzi, ko students iegūst tiesā vērojot tiesvedības procesu – kā īsti praksē norisinās tiesas process, kādiem dalībniekiem piedaloties. Otrkārt, students var papilināt savu juridisko valodu ar jauniem terminiem, kas iegūti klausoties tiesvedības procesu. Treškārt, analizējot kļūdas, kas pieļautas novērotajā tiesvedības procesā, samazinās varbūtība, ka students beidzot studēt nepieļaus tādas pašas kļūdas savā praksē. Tātad tiesu prakse ir nepieciešama mācību procesā.
Prakses mērķis: Iepazīties ar tiesas procesu jebkuras I instances tiesās.
Prakses uzdevumi:
1.Noklausīties I instances tiesā vismaz 2 civillietas, 2 krimināllietas un 1 administratīvo lietu.
2.Analizēt, kā iztiesājot tiek ievēroti un īstenoti likumos noteiktie tiesvedības principi un kā tiek ievērotas Satversmē garantētās personu pamattiesības (vismaz 2 pamattiesības).…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация