Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:211604
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  Kopsavilkums    3
2.  Uzņēmējdarbības mērķi un misija    4
3.  Pašreizējās situācijas analīze    5
4.  Realizētās produkcijas sortimenta raksturojums    7
5.  Tirgus analīze    9
6.  Riski un to mazināšanas pasākumi    12
7.  Mārketings    13
8.  Finansu analīze    14
  Izmantotā literatūra    18
Фрагмент работы

5. Tirgus analīze
Jāatzīst, ka bioloģiski tīras produkcijas ražošanas izmaksas ir augstākas nekā tradicionālās lauksaimniecības produkcijas ražošanas izmaksas, tādēļ arī realizācijas cena bioloģiskajiem produktiem ir augstāka. Lai pircējs būtu gatavs par šo produkciju maksāt dārgāk, viņam ir jābūt informētam par to, ka prece patiešām ir šīs augstās cenas vērta, tas ir – tā ir ekoloģiski tīra (to garantē sertifikāts, kas ļauj apzīmēt preci ar īpašu preču zīmi) un tā ir veselīgāka nekā parastie produkti. Bioloģiskā lauksaimniecība piedāvā principiāli jaunu uztura koncepciju, kas balstīta uz atšķirīgām vērtībām. Patērētājam jāizvēlas starp koncentrētu, ļoti pārstrādātu, piedevām bagātinātu pārtiku un dabiski barojošu, minimāli pārstrādātu uzturu. Dažas īpašības (piemēram, ārējais izskats, krāsa) šiem dabiskajiem produktiem var būt mazāk pievilcīgākas nekā ierastajiem lielveikalos nopērkamajiem produktiem.
Pasaulē bioloģiski audzēti produkti ir par 30-100 % dārgāki nekā tradicionālajā lauksaimniecībā audzētie produkti, savukārt salīdzinot Eiropas un Latvijas bioloģisko produktu realizācijas cenas, jāsecina, ka Latvijā realizācijas cenas ir par 30 – 70 % zemākas nekā Eiropā. Līdz ar to Latvijā bioloģiskās lauksaimnieciskās ražošanas intensitāte nav tik augsta kā citur Eiropā. Salīdzinājumam dažas realizācijas cenas bioloģiskajiem produktiem Vācijā un Latvijā
Zemniekiem nopietnas grūtības sagādā ekoloģiski tīras lauksaimniecības produkcijas pārdošana gan iekšējā, gan ārējā tirgū. No vienas puses - iedzīvotāju pirktspēja ir zema, tomēr pagaidām vēl lielākajai daļai pircēju nav reālu iespēju iegādāties ar bioloģiskām lauksaimniecības metodēm ražotus produktus: ierobežotais pieprasījums ir līdzsvarā ar ierobežoto piedāvājumu. Taču ar katru gadu arī mūsu valsts iedzīvotāji sāk apzināties bioloģiskās produkcijas nepieciešamību un tās vērtību. Sabiedrībā aizvien vairāk pieaug interese pēc bioloģiski ražotajiem produktiem. To sekmīgi ir pierādījis arī vairākkārt notikušais Zaļais tirgus Rīgā. Bioloģiski tīras pārtikas ražošana var kļūt par iespēju Latvijas zemniekiem iekarot Eiropas tirgu. Pāreja uz bioloģisko lauksaimniecību ir jāveic pakāpeniski.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,27 €
Комплект работ Nr. 1338076
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация