Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
0,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:406699
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.10.2016.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kā līnijveida objekts tika izdalīta arī vienīgā publiski pieejamā krastmala apkaimē. Šī ir viena no skaistākajām vietām apkaimē, ar skatu uz Daugavu un kuģu ceļu. Taču šeit ainavu nepievilcīgu padara betona bluķi un liels atkritumu daudzums gar ūdensmalu. Piekrasti būtu nepieciešams arī labiekārtot, tāpēc pagaidām šī vieta kartē ir iezīmēta arī kā problēmteritorija.
Kā punktveida objekti tika iezīmētas gan nozīmīgas ēkas, gan arī plašākas teritorijas. Piemēram, kultūras pils „Ziemeļblāzma” ir nozīmīgs objekts kultūrvēsturiskā ziņā, bet tās apkārtne ir nozīmīga atpūtas vieta. Lielākā daļa iedzīvotāju uzskata šo vietu par Vecmīlgrāvja vizītkarti.
Vietas, kur blakus atrodas vairāki veikali un pakalpojumu vietas, tika atzīmētas kā laukumveida objekti, jo šeit ir grūti izvērtēt kāda viena objekta nozīmīgumu. Kā laukumveida objekti tika izdalītas arī problēmteritorijas, kuras būtu nepieciešams sakārtot:
1) Telpa poligona centrālajā daļā – šī telpa pārsvarā tiek izmantota kā koridors. Pēc intervijām ar vietējiem iedzīvotājiem, tika secināts, ka cilvēki šeit jūtas nedroši un cenšas pēc iespējas ātrāk šķērsot šo telpu, ejot uz skolu vai uz staciju. Nedrošuma sajūtu, iespējams, rada tukša slimnīcas ēka, kurā nav logu.
2) Telpa poligona DA daļā – šajā telpā atrodas vecas dzīvojamās ēkas, kas tika būvētas vēl pirms 1.pasaules kara un atgādina kazarmas. Ap šīm mājam stāv veci saimniecības šķūnīši, ārā žāvējas drēbes, tiek zāģēta malka. Nesakoptības sajūtu rada arī lielā bedre, kurā ir garāžas. Kopumā šī ainava atgādina geto rajonu, tāpēc šeit arī rodas nedrošuma sajūta.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация