Ievada prakse specialitātē dod iespējas papildināt studiju priekšmetu teorētiskās un praktiskās zināšanas. Praksi veido prakses uzdevumu datu vākšana un analīzes darbs uzņēmumā. Tā tiek organizēta atbilstoši izvēlētajam studiju virzienam – viesnīcu, ēdināšanas uzņēmumu vadībā. Ikvienā no uzņēmuma tipiem studenti iepazīstas ar tā darbības specifiku, ražošanas un apkalpošanas organizāciju, vadības un darba organizācijas pamatprincipiem. Studenti veido sevī prasmi raksturot un analizēt uzņēmumu, uzsverot tā efektivitāti un trūkumus, un sniedzot ieteikumus to novēršanā.
Darba mērķis: Nostiprināt iegūtās teorētiskās zināšanas, papildināt un nostiprināt praktiskās iemaņas viesnīcas un ēdināšanas uzņēmuma darba organizācijā. Praktiski izpētīt un izanalizēt individuālo uzdevumu.
Darba uzdevumi:
1.Raksturot un analizēt uzņēmumu;
2.Izanalizēt individuālo uzdevumu;
3.Iepazīties ar Latvijas Republikas likumiem, MK noteikumiem, kas attiecas uz ēdināšanas un viesmīlības uzņēmumiem;
4.Izveidot prakses dienasgrāmatu;
5.Izveidot secinājumus un priekšlikumus par darbu kopumā.
Mēs izvelējamies par prakses vietu, viesnīcu „EUROPA ROYALE RIGA”, jo pēc mūsu domām 4 zvaigžņu viesnīca var daudz ko iemācīt, tu vari ieraudzīt patieso viesnīcas darbību, kur visu darbu jāizpilda ideāli, ko pārbauda visu laiku un seko lai darbinieki izpildītu savu darbu pēc iespējams ātrāk.…