Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:596252
 
Оценка:
Опубликованно: 26.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

19. Katarakta. Attēlā pa kreisi redzam, kā redz cilvēks, kuram nav katarakta, savukārt pa labi redzam kataraktas izraisītus redzes traucējumus.
20. Glaukoma Vārds glaukoma apzīmē slimību, kuras rezultātā veidojas redzes nerva bojājums un līdz ar to redzes funkciju zudums. Redzes nervu varam iedomāties kā kabeli, kurš savieno aci ar smadzenēm. Ja "kabelī" rodas bojājums, tad arī acs uztvertā informācija tiks pārraidīta nepilnīgi un veidosies attēla jeb redzes defekts. Tas izpaužas kā pakāpenisks redzes zudums. Paaugstināts acs iekšējais spiediens ir viens no galvenajiem faktoriem, kas rada redzes nerva šķiedru bojājumu. Aklums, kas radies glaukomas rezultātā, ir neatgriezenisks, jo aiziet bojā redzes nervs. Redzes zudumu atjaunot slimniekam vairs nav iespējams.
21. Mākulas deģenerācija Acij skatoties taisni, mākula ir tīklenes centrālais punkts, kurā saliecas caur radzeni un lēcu nākošie gaismas stari. Līdzīgi kā lēcai fotoaparātā, attēls uz tīklenes nonāk caur kameras atvērumam līdzīgo lēcu. Ja mākulā notikušas izmaiņas, zūd attēla centrālā daļa, it kā tā priekšā būtu neskaidrs, saplūdis plankums. Pārējais attēls var saglabāties skaidrs.
22. Daltonisms. Daļējs krāsu aklums, kad cilvēks neatšķir vienu, dažas vai visas krāsas un to nianses Šī parādība parasti saistās ar ģenētiska rakstura problēmām, bet ir iespējams arī, ka rodas gadījumos, kad acis, nervi vai smadzenes tiek pakļautas dažādām ķimikālijām. Somu armijas tests. Ja redzi skaitļus visos apļos viss ir kārtībā. Ja neredzi skaitli vienā aplī, tad Tev ir lielas problēmas. Ja neredzi vairākos apļos iespējams daltonisms.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация