Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:795058
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.03.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jebkuras tautas vēsturē ir bijuši valdnieki, kuru valdīšanas laiks izceļas ar lielām pārmaiņām, kas veicina valsts ekonomisko augšupeju. Ar viņu vārdiem parasti cieši saistīti arī tālaika ģeniālākie cilvēki. Angļiem tāda valdniece bija Elizabete I.
Anglijas karaliene Elizabete I bija svarīga persona ne tikai Anglijas un Lielbritānijas, bet visas Eiropas vēsturē. Viņa bija arī viena no ietekmīgākajām un spējīgākajām valdniecēm Anglijas vēsturē, kas pazīstama ar savu spītīgo raksturu un spēju ilgstoši parvaldīt tautu.
Viņas valdīšanas laikā bija spēcīgas nesaskaņas reliģiju starpā, īpaši ar katoļiem, bet tajā pašā laikā viņa spēja samazināt kalvinistus un anglikāņus, kas arī cēla nemierus savā starpā. Kaut arī viņa visu lēmumu pieņemšanu mēdza atstāt uz pēdējo mirkli, bieži viņa izdarīja pareizo izvēli, kā, piemēram, sūtot angļu floti cīņā ar “Neuzvaramo armādu”, kā rezultātā Anglija ne tikai uzvarēja Spāniju, bet arī paplašināja ietekmi uz jūras un tirdzniecībā. Elizabetes I valdīšanas laikā attīstījās māksla ( arhitektūra, mūzika, teātra māksla) un īpaši literatūra. Viņa bija personīgi pazīstama ar Šekspīru un gāja skatīties viņa izrādes teātrī.
Turklāt viņas valdīšana izcēlās ar saprātu un rūpēm par valsts labklājību. Tauta viņu mīlēja un pat sauca par Labo karalieni Besu. 45. gadus viņai izdevās nodrošināt Anglijas mieru un uzplaukumu. Viņas valdīšanas laiks bija spožs, varens un Anglijas jauno laiku vēsturē tiek dēvēts par “ Elizabetes laikmetu.”
Aiz sevis viņa atstāja ne tikai varenu valsti, bet arī brīnišķīgas leģendas, kas atspoguļotas klasiskajā literatūrā un dramaturģijā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация