Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:836232
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.03.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Anne: 1906.-1907. gadā Anna Brigadere strādāja par latviešu valodas skolotāju E. Šubes sieviešu proģimnāzijā. 1908. līdz 1909. gadam bijusi laikraksta "Latvija" literārās daļas un tā satīras pielikuma "Skaidiena" vadītāja. 1915. gadā rakstniece devās bēgļu gaitās un līdz 1917. gadam dzīvoja Maskavā, kur saraksta poēmu “Spēka dēls”, pēc tam atkal atgriežoties Rīgā strādāja par sacerējuma krājuma "Daugavas gada grāmata" redaktori, šeit arī pavadījusi atlikušo dzīves posmu. Tomēr kopš 1922. gada vasaras pavadījusi savās mājās "Sprīdīšos".
Dzīves nogalē tapušie stāsti tikuši izdoti krājumā "Klusie varoņi" (1933). Kā arī tieši šajā laikā A. Brigadere nāca klajā ar lielākajiem, skaistākajiem darbiem, ko var uzskatīt par rakstnieces jaunrades augstāko virsotni - jaunības triloģija "Dievs, daba, darbs" (1926), "Skarbos vējos" (1930) un "Akmens sprostā" (1933). Triloģijas sižeta pamatā ir Brigaderes bērnības un agrās jaunības pārdzīvojumi, kur galvenais tēls ir mazā Annele, kas triloģijās darbojās no 4 līdz 16 gadu vecumam. Galvenais tēls ir mazā „Annele”, kura iepazīst dabu, darbu un to, ko sauc par dzīvi.
Dzīves noslēgumā Anna Brigadere tiek apbalvota ar trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Rakstniece mirusi 1933.gada 25.jūnijā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация