Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:984922
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.05.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Apavi
Sākumā apavi pildīja tikai vienu funkciju – kāju sargāšanu. Bet mūsdienās apavi ir gan kā stila aksesuārs, gan kā apģērba daļa. Mūsdienās apavu daudzveidība ir ļoti liela, ir apavi dažādiem gadalaikiem, dažādiem laikapstākļiem. Apavus ražo arī speciāli kādām aktivitātēm, piemēram, basketbola kurpes ir veidotas savādākas nekā futbola kurpes.
Senākie atrastie apavi
Šīs ādas sandales atrastas Kumranas alās Izraēlā. Zinātnieki noskaidrojuši ka šie apavi ir lietoti apmēram 6500-9000 gadus pirms mūsu ēras

Apavu vēsture Latvijā
Senākie zināmie ādas apavu fragmenti Latvijā saglabājušies no 9. gs. – ar bronzas podziņām rotāti puszābaka veida apavi. Bagāts sieviešu, vīriešu un bērnu ādas apavu materiāls iegūts Kokneses 11. līdz 13. gs. un Rīgas 12. līdz 14. gs. slāņos, arī Cēsu pils aizsarggrāvī. Tolaik darināti vairāku veidu mīksti, kāju aptveroši apavi – pastalas, puszābaki, zābaki un kurpes. Vienkāršākā apavu forma – pastalas bija no viena četrstūraina ādas gabala piegriezts un ar siksniņu savelkams apavs. Ar pastalu saistās cilvēku pirmie mēģinājumi materiālu piemērot kājas formai, lai pasargātu pēdu. Šī forma saglabājusies gandrīz nemainīga līdz pat mūsdienām un plašākai sabiedrības daļai asociējas ar apaviem senatnē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация