Uzvedības pie galda un galda piederumu lietošana
Itālieši nemaina vietām nazi un dakšiņu- nazis paliek labajā pusē, bet dakšiņa kreisajā.
Kad maltīte ir pabeigta, nazi un dakšiņu novieto paralēli uz šķīvja labās malas tā, lai dakšiņas zari būtu pagriezti uz leju.
Pie galda visus ēdienus pasniedz viesim pa kreisi.
Mazs šķīvis – paredzēts antipasto, lielais šķīvis- galvenajam ēdienam, bļoda būs zupai, jā uz galda ir zupas karote, jā nav karotes tad domāta makaroniem.
Nīderlande
Ievads:
Holandiešu ēdieni ir dažādi, tie ir vienkārši ar neaizmirstamu patīkamu garšu, tie ir patīkami, skaidri un zemnieku stila pamatīgi. Attiecībā uz gaļu, holandiešu virtuve nav piepildīts ar tādiem, populārākais ir siers. Pa dienu holandieši uzkožas ar sviestmaizēm, bet vakariņas ir sātīgās.
Ēdienreizes
Steigā ieturētas ātras brokastis- ( siers, jogurts, žāvētas pārslas, marinēti dārzeni)
Pusdienas no pulksten 12.00 līdz 13.00
(vīns, minerālūdens, sula, gaļas ēdieni, saldie ēdieni)
Vakariņas no pulksten 18.00 līdz 19.30
( gaļas ēdieni, zivis, dārzeni, saldais ēdiens)
Holandieši pārtrauc darbu , lai uzkostu ap pulksten 10.00 un ap 16.00
(par īpašu uzskata kafiju)
…