Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:626276
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai iznīcinātu patogēnās baktērijas, 20. gs. četrdesmitajos gados baktēriju izraisīto infekciju ārstēšanai sāka izmantot antibakteriālas vielas jeb antibiotikas.
Antibiotikas – vielas, kas rodas mikroorganismu vielmaiņā un nomāc citu mikroorganismu attīstību un vairošanos vai pat izraisa to bojāeju.

8. slaids.
Lai iegūtu enerģiju, baktērijas pārveido vidē esošās vielas un rada dažādus vielmaiņas blakusproduktus, kuri ir noderīgi cilvēkam. Cilvēks izmanto baktērijas dažādu vielu, piemēram, citronskābes, etiķskābes, etilspirta, ražošanai. Baktēriju izraisītā pienskābā rūgšana noder skābo piena izstrādājumu ražošanā un skābēšanā. Baktēriju izmantošanu pārtikas, medikamentu un citu produktu iegūšanai pētī zinātnes nozare biotehnoloģija.
Baktērijas ļoti plaši izmanto gēnu inženierijā – ģenētiskā materiāla pārnēsāšanā no viena organisma uz citu, lai iegūtu organismus ar jaunām īpašībām. Izmantojot gēnu inženierijas metodes, ir iegūtas baktērijas, kuras ražo ar diabētu slimajiem cilvēkiem vajadzīgo insulīnu, asins recēšanai nepieciešamās vielas cilvēkiem, kuri slimo ar hemofiliju – asins nesarecēšanu.
Baktēriju spēja pārstrādāt vidē esošās vielas tiek izmantota ūdens attīrīšanas iekārtās. Baktērijas un citi mikroorganismi, kas noārda ūdenī esošās organiskās vielas, veido aktīvo dūņu pamatsastāvu un darbojas kā bioloģiskais filtrs.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1376046
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация