Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:525234
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vispārīgs raksturojums
Kalkūnes pagasts atrodas netālu no Daugavpils pilsētas, kurš bija nodibināts 1864 gada. Iedzīvotāju skaits katru gadu samazinās un uz 2019 gada sastav no 2031 iedzīvotājiem. Kalkūnes pagasts ir bagāts ar tādiem dabas resursiem kā: dzeramais ūdens; kūdra; māls;u.c. Visu teritoriju augsnu struktūra- izteikts mālsmilts . Kalkūni ir bagāti ar mežiem,purviem, ezeriem un upem. Daba šajā pagastā ir ļoti daudzveidīga un bagāta ar meža masiviem un daudzveidīgam koku sugam. Bet diemžēl cilvēks nodarīja lielu ļaunumu dabai un daudzas sugas ir uz izmiršanas robežas. Kalkūnes pagastā ir aizsargājamas teritorijas, objekti, dzīvnieki, augi. Viens no aizsargājamiem dižkokiem ir parastais ozols,meža bumbieris, kā arī daudzi citi . Turisma teritorijas ir arī attīstītas. Viena no iecinitakājiem iedzīvotaju vietam ir Raiņa māja, tā ir aizsargājama teritorija. Kalkūnes pagastā ir teritorijas kuras ir pussagruvušas un degradē apkartējo vidi. Šie objekti rāda draudus videi, cilvēka dzīvībai, veselībai un īpašumam.
Pastāv arī citas vides problēmas ta ir piesarņošana ar sadzīves atkritumiem, kuras bija konstatētas pie ceļa uz privatmājām, kā arī piearņojumi kuri rādā blakus esošie uzņemumi un piesarņojumi , kuri rādā blakus pilsētas: Daugavpils, Lietuva, Baltkrivija. Notekūdeņu attīrīšanas sistēmas ir rekonstruētas. Kalkūnes pagasta teritoriju apsaimnieko SIA “AADSO”. Dažām mājām ir iebūvetas saules baterijas.
Pagastā notiek dažāda veida pasākumi, kuri palīdz aizsargāt vidi , bet arī attīstīt pagastu kā teritoriju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация