Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:997928
 
Оценка:
Опубликованно: 26.01.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Kas ir dators?   
  Datora veidi   
  Datora sastāvdaļas   
  Kas kontrole aparatūru ?   
  Kas kontrole programmatūru?   
  White – Box sistēmas   
Фрагмент работы

Datoru veidi
Datori tiek klasificēti pēc izmēriem un jaudas. Vienā skalas galā atrodas superdatori — ļoti lieli datori ar tūkstošiem saistītu mikroprocesoru, kas veic ārkārtīgi sarežģītus aprēķinus.
Otrā skalas galā atrodas datori, kas ievietoti automašīnās, televizoros, stereosistēmās, kalkulatoros un ierīcēs. Šie datori ir paredzēti atsevišķu uzdevumu veikšanai.

Galddatori
Galddatorus ir paredzēts novietot uz rakstāmgalda vai galda. Tie parasti ir lielāki un jaudīgāki par citiem personālo datoru veidiem. Galddatori ir veidoti no atsevišķiem komponentiem.
Galvenais komponents, kas tiek saukts par sistēmas bloku, parasti ir taisnstūra formas korpuss, kas tiek novietots uz rakstāmgalda vai zem tā. Citi komponenti, piemēram, monitors, pele un tastatūra, ir pievienoti sistēmas blokam.

Klēpjdatori
Klēpjdators (laptop, notebook) ir mazs līdznēsājams personālais dators, kas parasti sver 1-6 kilogramus, atkarībā no izmēra, materiāliem un citiem faktoriem.
Klēpjdatori parasti tiek darbināti ar vienu galveno bateriju vai ar ārēju maiņstrāvas adapteri, kas uzlādē bateriju, vienlaicīgi piegādājot enerģiju datoram. Visi datora komponenti (izņemot barošanas bloku) ir iebūvēti korpusā.
Klēpjdatori parasti satur visus tos pašus komponentus, ko parastie datori, tādejādi tie var nodrošināt tādu pašu funkcionalitāti kā parastie datori.
Tā kā šeit to pašu funkcionalitāti nākas ievietot mazākā tilpumā un ir nepieciešams mazāks elektrības patēriņš (dzesēšanas problēmu un baterijas ietilpības dēļ), komponentiem bieži vien ir vājāki parametri un augstāka cena kā analogiem parasto datoru komponentiem. Klēpjdatoriem lielākā daļa komponentu parasti ir integrēta pamatplatē un nav nomaināmi.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация