Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:835343
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Uztura padomi
Sportiskās aktivitātes no cilvēka prasa stingru pašdisciplīnu. Arī meitenēm, kuras nolemj nodoties ritmiskajai/mākslas vingrošanai, sevi ir jāierobežo daudzos veidos. Viņām ir ļoti maz laika spēlēm un izklaidei, kā arī īpaša diēta, kas izslēdz lielāko daļu bērnu un pusaudžu vidū iecienīto kārumu.
Parasti meitenes sāk nodarboties ar ritmisko/mākslas vingrošanu ilgi pirms skolas. Šajā periodā jauno sportistu uzturs nav īpaši ierobežots. Bet, kad meitenes sasniedz 8-10 gadu vecumu, viņu uzturs kļūst ļoti specifisks. Produkti ir atlasīti tā, lai jaunā vingrotāja organisms saņemtu pietiekamā daudzumā visas augšanai un attīstībai nepieciešamās uzturvielas, vitamīnus un mikroelementus. Tajā pašā laikā nevajadzētu pieļaut pārmērīgu kaloriju daudzumu, jo tad var būt "liekā svara" parādīšanos.
Gadījumā, ja jaunajām vingrotājam pēc trenera un ārsta padomiem joprojām ir liekais svars, ieteicamo kaloriju daudzumu var samazināt par 20-40% (pieaugušajiem vingrotājiem atļauts kaloriju samazinājums par 50% vai pat vairāk). Pārtikas kaloriju satura samazināšana tiek veikta, samazinot kaloriju daudzumu, ogļhidrātu un tauku saturošos produktus, piemēram, konditorejas izstrādājumus un saldumus, cukura, makaronu, sviesta, margarīnu, augsta tauku satura piena produktu patēriņu, un treknu gaļu.

Kādiem produktiem vajadzētu dot priekšroku?
Kā proteīna avotu ieteicams izmantot diētiskus gaļas veidus: teļa gaļu, vistu vai tītaru, jauno jēru gaļu. Gaļas ēdienus labāk gatavot tvaicētus vai cepeškrāsnī. Svaigas zivis jāēd 2-3 reizes nedēļā. Vēl ir arī jāēd 4-5 olas nedēļā.
Uzturā noteikti jāiekļauj piena produktus ar zemu tauku saturu: kefīrs, raudzēts cepts piens, biezpiena un biezpiena uzkodas, siers. Kā ogļhidrātu avoti tiek izmantoti graudaugi: griķi, auzu pārslas, prosa, rīsi.
Svaigi dārzeņi un augļi jālieto katru dienu 600-800 gramu apjomā. Īpaša priekšroka tiek dota svaigiem baltajiem kāpostiem. Uzturā vēlams iekļaut ogas: jāņogas, mellenes, avenes, ērkšķogas, ķiršus.
Nelieli daudzumi sviesta, olīvu, saulespuķu un citas eļļas ir neaizstājami kā neaizstājamo aminoskābju un vairāku vitamīnu avoti.
Kā gardumu ieteicams lietot rozīnes, žāvētas aprikozes, žāvētas plūmes, riekstus. Var apēst gabaliņu tumšās šokolādes.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация