Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:511639
 
Оценка:
Опубликованно: 08.05.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tērpi vīriešiem
Baltais gurnu apsējs vīriešiem un pusaudžiem – shentis. Drapēts horizontāli, veidots no lina. Ir josta, aiz kuras aizloka apakšmalu, veidojot tādu kā maisu priekšpusē. Tas skaisti kontrastēja ar brūngani sarkanīgo vīrieša ķermeņa krāsojumu, ko nemitīgi atjaunoja un sargāja. Senās un Vidējās valsts laikā vīriešu gurnu apsēji bija vienkārši. Jaunās valsts laikā tos rotāja ar dārgmetāliem vai cita auduma apdari.
Nabadzīgāki vīrieši vai zemnieki nēsāja ap gurniem apsietus svārkus. Zēni drēbes sāka valkāt tikai no 13 gadu vecuma, līdz tam viņi staigāja kaili. Zēniem pirmā apģērba gabala saņemšana bija kā sava veida iecelšana vīru kārtā. Bērni parasti vasaras mēnešos staigāja kaili, un ziemas mēnešos nēsāja dažāda veida apmetņus.

Tērpi sievietēm
Sievietēm apģērbs pārsvarā bija pilnā garumā, sākot no pleciem līdz pašām potītēm, kas turējās uz vienas vai divām lencēm, viena krūts tika atsegta. Sievietes pamattērps – kalasiris – tūbveida, pieguloša kleita ar vienu vīli. Tā ietekmēja arī sievietes gaitu, jo bija apspīlēta līdz pat potītēm, viņas pārvietojās ar maziem solīšiem, lēni, kas tolaik šķita skaisti.
Jaunās valsts laikā augstāko aprindu vidū sievietēm populārs bija sari. Tas tika aptīts ap augumu un stiprināts ar jostu. Sari parasti tika veidots no krokota materiāla, tika pievienoti dažādi aksesuāri.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация