Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:910930
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.11.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2011–2015 гг.
Фрагмент работы

2002. gada 1. janvārī, kad eiro tika ieviests, tas kļuva par vienīgo valūtu divpadsmit valstīs vienlaicīgi. Tāpēc pirms 1. janvāra tika saražotas 239 392 tonnas dažādu nominālu monētu. Ja tās visas no kaltuves vestu vienlaicīgi, būtu nepieciešami 478 000 kravas automašīnu. Turklāt, ja visas šīs monētas saliktu citu virs citas, tās stieptos 966 900 kilometru augstumā.
2002. gadā, ieviešot eiro, nodrukāja 14,545 miljardus banknošu, kuru kopējā vērtība bija gandrīz 650 miljardi eiro. Ja visas tās novietotu citu līdzās citai, tās stieptos 1,9 miljonus kilometrus – tas ir piecreiz tālāk nekā no Zemes līdz Mēnesim.
Banknošu izgatavošanā izmanto kokvilnas šķiedras – tas ir materiāls, no kā ražo arī apģērba audumu.  Astoņu stundu laikā vienā naudas spiestuvē var nodrukāt apmēram 2 miljonus banknošu.
Visu banknošu dizaina autors ir austriešu mākslinieks Roberts Kalina. Uz eiro banknotēm redzamas dažādu Eiropas vēstures periodu arhitektūras stilu iezīmes – klasicisms, romantisms, renesanse u. c. Aversā attēlotie logi un durvis simbolizē brīvību un atvērtību, savukārt reversā redzamie tilti ir cilvēku sadarbības simbols.
Mūsu monētu reversa dizains tika izvēlēts 2004. gadā visas tautas ideju konkursā, kur žūrija par labāko atzina jēkabpilietes Ilzes Kalniņas priekšlikumu – uz Latvijas eiro attēlot latviešu tautumeitas profilu, kas sākotnēji bijis uz 1929. gadā kaltās 5 latu sudraba monētas. Savukārt uz centu monētām būs mazais un lielais Latvijas ģerbonis.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация