Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:296301
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Personām, kas pēc ērces koduma inficējušās ar ērču encefalīta vīrusu, 1-3 nedēļu laikā var novērot gripai līdzīgus simptomus (paaugstinātu temperatūru, galvassāpes un sāpes ķermenī), kas saglabājas apmēram vienu nedēļu. Pēc tam seko izveseļošanās, vai arī vīruss izplatās smadzenēs un smadzeņu apvalkos. Šādos gadījumos novēro augstu temperatūru, stipras galvas sāpes, spranda stīvumu, vemšanu, reiboņus un smagu vispārējo stāvokli.


Ērču encefalīta diagnozi apstiprina ar specifisku antivielu klātbūtnes noteikšanu asinīs un spinālā šķidrumā. Ērču encefalītam nav specifisku ārstēšanas metožu (antibiotikas šajā gadījumā nepalīdz). Ērču encefalītu pārslimojušie parasti iegūst imunitāti visai dzīvei.

Klīniskā aina
Raksturīga ar divfāzu (divviļņu) gaitu. Slimība var norisēt drudža, meningeālā un perēkļainā formā. Tikai tresdaļai cilvēku pec inficētas ērces kodiena rodas meningīts (30%) vai meningoencefalīts (6%).
Divām trešdaļām pacientu (64%) simptomi naparādās vispār vai arī vēro tikai pirmajā vilnī raksturīgāš izpausmes. Slimība parasti noris akūti.
Ļoti retos gadījumos vērojama progredienta norise. Progredientu formu gadījumos slimība gadu un pat desmitiem gadu laikā lēni progresē, radot proksimālas parēzes un paralīzes (galvenokārt cieš plecu, un retāk, iegurņa joslas muskulatūra).

Terapija
Ekektīvas etioloģiskas terapijas nav. Daudzos literatūras avotos ieteikts izmantothomoloģisko poliglobulīnu, kā arī interferona preperātus. Smagos gadījumos pacientiem lietojama intensīvā terapija.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация