Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:695573
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.09.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sirds un asinsvadu sistēmas stiprināšana
Visu dzīves laiku cilvēkam nepieciešami vingrinājumi, kas veicina lokanību, un aerobikas vingrinājumi, kas stiprina sirds un asinsrites sistēmu. Vairāki aerobikas vingrinājumi, skriešana, lēkšana ar auklu, peldēšana, teniss, slēpošana palielina plaušu ietilpību, apgādā sirdi un asinsvadus ar skābekli. Šie vingrinājumi prasa rūpīgu sagatavošanos un ilgstošus treniņus un nav piemēroti cilvēkiem zem lielas spriedzes, kā arī tiem, kuri ilgāku laiku nav nodarbojušies ar fiziskiem vingrinājumiem.
Šādiem cilvēkiem viens no labākajiem vingrojumiem ir pastaiga. Tā neprasa speciālu inventāru, ar to var nodarboties jebkurā laikā un vietā, individuāli vai arī kopā ar citiem. Pastaiga ir labs paņēmiens, lai pārdomātu savas problēmas, pārskatītu dienas notikumus, pievēršot uzmanību rītdienai nepieciešamajam. Pastaiga ļauj mums justies labāk arī tad, kad dzīvē ir situācijas, kuras nav tik viegli izmaināmas. Staigājot lūkojieties debesīs, izsmaržojiet svaigo gaisu, jūtiet, ka jūsu seju skar vēja pūsma. Atļaujieties kaut to pusstundu. Pastaigai izvēlieties ceļu, kura malās ir koki, zāliens, dārzi, kur ir minimāla transporta plūsma. Sliktos laika apstākļos pastaigājieties kaut vai vietējā tirdzniecības centrā.
Sākumā staigājiet lēni, ātrumu pakāpeniski palielinot. Galvu turiet augšā, muguru taisni, elpojiet dziļi. Sava maršruta vidū atrodiet vietu ar nelielu slīpumu vai arī uzkalnu vai arī staigājiet ātrāk. Ja jūsu darbības motivāciju veicina sacensību gars, sacentieties pats ar sevi, mēģiniet palielināt distanci, ko jūs bez grūtībām spējat noteiktā laika sprīdī.
Peldēšana paaugstina sirds un plaušu spējas veikt savas funkcijas un vingrina locītavas. Ir speciālas programmas peldētājiem un arī tiem, kuri nepeld. Tajās iekļauta lēkšana dziļā ūdenī, kas nesasprindzina gurnus, ceļgalus, potītes, kā arī vingrojumi, kurus izdara līdz pleciem dziļā ūdenī, kur cilvēkiem ar fiziskiem trūkumiem ir vieglāk kustēties. Vingrošana ūdenī ir patīkama, tai palīdz ūdens pretestība un nomierinošās īpašības. Vingrojumi ūdenī labvēlīgi ietekmē artrītus, jo ūdenī locītavas faktiski ir bezsvara stāvoklī. Locekļus var kustināt bez sāpēm. Ūdenī staigājot un stiepjoties, var vingrināt muskuļus un stiprināt locītavas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация