Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:222257
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Laupītāji - sižets
Brālis Francis cenšas iegūt tēva mantojumu, tāpēc nomelno brāli Kārli. Francis arī vēlās aprecēt Amāliju, bet Amālija mīl Kārli un jūtas ir abpusējas. Francim izdodas manipulēt tēvu un Kārlis tiek padzīts. Kārlis sāk dzīvot bezbēdīgi un pretēji morāles normām.
Kārlis kļūst par laupītāju un nolemj zagt no bagātajiem, lai atdotu nabagajiem. Viņš kļūst par politisku dumpinieku. Kārļa nodomi ir cildeni, tomēr viņa metodes nav un sākumā viņš to nemaz neapzinās. Kārlis kritizē tā laika feodālismu un pašu sabiedrību.
Lugas beigās Kārlis saprot, ka viņš nes vairāk bēdu nekā laimes, jo viņa banda nogalina gan sievietes, gan bērnus, gan invalīdus. Viņš novēršas no pārējiem bandas biedriem, un dodas nodot sevi varas iestādēm. Amālija atzīstas Kārlim mīlestībā, bet viņš viņu nogalina. Tēvs uzzinājis par visu, ko sastrādājis Kārlis uz vietas nomirst.

Laupītāji - tēli
Kārlis Mors :
Kārļa nodoms ir rīkoties labi, lai gan viņš izmanto vardarbīgus līdzekļus savu mērķu sasniegšanai. Lai viņam nebūtu jādomā jūtām pret Amāliju, viņš iestājas bandā lai būtu līdzsvars sabiedrībā , tomēr pārējie bandas dalībnieki dara to savai baudai.
Laupītāju vidū iegūst sev draugus Rolleru un Šveiceru, kas ir gatavi ziedot savu dzīvību viņa vārdā, bet viņiem ceļā nostājas Špīgelbergs. Špīgelbergs ir slikts un agresīvs cilvēks un cenšas ieņemt Kārļa vietu, tomēr viņam tas neizdodas.
Kārlis ir devis zvērestu savai laupītāju bandai, kura dēļ, kad ir iespēja būt kopā ar Amaliju, viņam nākas atkāpties - viņš nogalina Amāliju un vēlas sevi nodot policijai.
Kārlis ir ļoti līdzīgs savam tēvam, tomēr viņu dzīves ceļi un pilnīgi pretēji, tāpēc viņi ir kļuvuši par ļoti atšķirigiem cilvēkiem.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация