Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:243391
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Gundega Repše dzimusi 1960.gada 13.janvārī Rīgā. Gundegai Repšei ir pusbrālis Jānis. G.Repšes bērnība ir līdz salkanībai gaiša, droša un mīlestības piesātināta. Bērnībā viņas mājas ir komunālajā dzīvoklī viena istaba, kurā dzīvo māte, tēvs, kurš par daudz dzer un vēl brālis, kuru nemīl tēvs. Kopš bērnības Gundega Repše ir tanšu ielenkumā, ko izjūt kā drošības oreolu, kas pastiprina viņas iedzimto omulību, viņai patīk cilvēku ņudzeklis, kolektīvisms un viņa – uzmanības centrā.
Gundega Repše mācās Rīgas 50.vidusskolā (1967. –77.g.), beigusi Rīgas 36.vidusskolu (1978.g.). Skola viņas dzīvē ir viena vienīga trauma, roze, ko var apārstēt vienīgi ar vārdošanu. Skolā atklājas viņas tuvredzība un tiek sēdēt pirmajā solā. Tiek saukta par briļļučūsku, tas viņu aizvaino, tādēļ kļūst kausle. 13gadu vecumā G.Repše iemīlas “pa īstam”. Viņa saslimst no mīlestības un viņu ieliek psihiatriskajā klīnikā, tieši tur viņa sākusi apzinīgi rakstīt.
Kaut arī viņas māte neilgi pirms meitas dzimšanas bija atgriezusies no izsūtījuma Sibīrijā, Gundegas bērnība bija bezrūpīga un jauka. Iespējams, tāpēc rakstniece savā prozā nereti pievēršas jautājumam par vēsturiskās atmiņas nezūdamību. Viņas dzīvi un rakstniecību būtiski ietekmēja arī saskarsme ar krustmātes vīru, mākslinieku K.Fridrihsonu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация