Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:259002
 
Оценка:
Опубликованно: 24.10.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ģeogrāfiskais stāvoklis
Valsts atrodas Eiropas dienvidu daļā pie Adrijas jūras. Ziemeļos tā robežojas ar Slovēniju un Ungāriju, austrumos ar Serbiju, bet bet dienvidaustrumos ar Bosniju-Hercegovinu, Serbiju un Melnkalni. Tās krastus no rietumiem 1777 km garumā apskalo Adrijas jūra, bet kopā ar salām krasta līnija sasniedz 5835 km. Valstij pieder 1185 salas, no kurām 67 ir apdzīvotas, lielākās no tām ir Krka un Kres sala.

Klimats
Horvātijā klimats pārsvarā ir mēreni kontinentāls, salās pārsvarā ir kalnu klimats, bet dažviet gar Adrijas jūras piekrasti ir Vidusjūras klimats ar daudzām saulainām dienām, sausām un karstām vasarām. Temperatūra mainās atkarībā no teritorijas novietojuma-jūras piekrastē, kalnu rajonos un iekšzemē. Vidējā janvāra temperatūra valstī ir 1°-3°C, bet augustā 22°-26°C. Vidējā temperatūra jūras piekrastē janvārī ir 5°-10°C, bet augustā 26°-30°C. Ūdens temperatūra jūra svārstās no 12°C ziemā līdz 25°C vasarā.

Horvātijas vēsture
4. g. s. p.m.ē. šajā piekrastē Romas impērija nodibināja savu koloniju. Vēlāk pār valsti valdīja habsburgi, turki, ungāri. No 1945. g. līdz neatkarības pasludināšanai 1991. g. Horvātija bija Dienvidslāvijas sastāvā. No 1557.g. ir Horvātijas galvaspilsēta ir Zagreba. Kaut gan 1995.g. pilsētu apšaudīja ar raķetēm, lieli zaudējumi tai netika nodarīti – smaidošie tirgotāji atkal sagaida tūristus greznajos veikalos.

Interesants vēstures fakts ir arī , ka vārds „Horvātija” horvātu valodā nozīmē „kaklasaite”, jo Horvātija bija pirmā valsts, kurā parādījās kaklasaites.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1246102
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация