Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:928106
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Rietumu Stato da Maras – 16. – 17 .gs. nocietinājumi
“Šis objekts sastāv no sešām aizsardzības celtņu sastāvdaļām Itālijā, Horvātijā, un Melnkalnē un aptver vairāk nekā 1000 km Itālijas Lombardas un Adrijas jūras krasta austrumu reģionus. Stat oda Terras nocietinājumi aizsargāja Venēcijas Republiku no citām Eiropas lielvalstīm ziemeļrietumos, savukārt Stato da Mara aizsargāja jūras ceļus un ostas Adrijas jūrā līdz Levantai. Tie bija nepieciešami, lai atbalstītu Serenissima (Venēcijas) paplašināšanos un varu. Šaujampulvera ieviešana izraisīja ievērojamas pārmaiņas militārajā tehnikā un arhitektūrā, kas atspoguļojas tā dēvēto alla moderna / bastionēto nocietinājumu projektēšanā, kuriem vajadzēja izplatīties visā Eiropā“ (UNESCO World Heritage Center, 2020g).
Šis militārās arhitektūras fenomens ir plaši pētīts, balstoties uz plašiem arhīvu materiāliem, dokumentiem, arhitektūras rasējumiem, kartēm un modeļiem. To mērķu un atrašanās vietas dēļ izvēlētajiem komponentiem ir notikušas daudzas izmaiņas, tostarp dažādu Napoleona, Austrijas un Osmaņu periodu un 20. gadsimta konfliktu periodu radītie bojājumi (UNESCO World Heritage Center, 2020g).
Objekts atbilst 2 no 6 UNESCO Pasaules mantojuma kritērijiem, kas sniedz unikālu vai vismaz ārkārtas liecību par kultūras tradīciju vai dzīvo vai pazudušo civilizāciju un ir izcilu ēkas, arhitektūras vai tehnoloģiskā ansambļa vai ainavas veida parauga, kas ilustrē nozīmīgu (-us) posmu (-us) cilvēces vēsturē (UNESCO World Heritage Center, 2020g).…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация