Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:392279
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vēsturiskais raksturojums
Katra kasta, reliģija, reģions, tirgotāji (arābi, ķīnieši) no citām zemēm un reģiona iekarotāji(persieši, mongoļi, turki, briti) atstājuši savu ietekmi uz Indijas virtuvi.
Čatnijs - gatavo no dažādiem augļiem un dārzeņiem.
Ap 1600. gadu, čatnijs tika vests uz Eiropas valstīm (Franciju, Angliju) kā luksus prece.
Kartupelis, tomāts, ķirbis, būtiska garšviela - čilli pipars, šie produkti, kas kļuvuši ikdienišķi Indijā, ievesti, pateicoties portugāļiem.

Indijas virtuve pēc reģionalā rakstura
Indijas virtuvi mēdz iedalīt ziemeļu un dienvidu virtuvē, vadoties pēc klimatiskajiem, vēsturiskajiem un ģeogrāfiskajiem apstākļiem.
Pietiek doties no viena štata uz otru, lai sajustu pavisam atšķirīgas garšas, nokrāsas, aromātus, krāsas un formas.
Veģetārisms ir ļoti izplatīts, sevišķi Indijas dienvidu daļā, GUJART štatā, tomēr gaļas ēdienus var sastapt ari tur.
Ziemeļos, kur laiks ir aukstāks, nepieciešams bagātīgāks uzturs ,tāpēc tieši tur gaļu patērē daudz vairāk nekā dienvidos.
Ziemeļu daļā ēdieni nav tik asi un nav tik izplatīts čilli lietojums.

Indijas ēšanas kultūra
Ēdiens bieži tiek likts uz banānu lapām, ko izmantot ir ne vien lēti un ērti, bet, iespējams, arī patīkami, jo tās dod papildu aromātu.
Pārsvarā indieši ēd ar pirkstiem. Precīzāk – ar labās rokas pirkstiem, kreiso roku atbalstot pret galda malu.
Dakšiņas un nažus pasniedz pārsvarā tikai restorānos.
Karotes piedāvā visur, bet tās ir tējkarotes izmēra lielumā.
Pieklājīgs  indietis, dalot limonādes pudeli vai glāzi ūdens ar citu cilvēku, dzēriena trauku pie lūpām neliks. Šķidrumu  ietecina mutē "pa gaisu", tādejādi neļaujot iespējamajiem mikrobiem nokļūt pie nākamā dzērēja.
Indieši nekad pie ēdiena nelieto alkoholu, tā vietā izmanto ūdeni.

Indijā, izsenis sadzīvē tikuši izmantoti visdažādākie dabas materiāli, piemēram, lapu bļodiņas, kuras pēc izmantošanas izmet ārā pa logu vai durvīm, kur tās apēd lieliski sanitāri – svētās govis.
Vai arī tēja, ko dažkārt lej neapdedzināta māla trauciņos, kurus pēc tējas izdzeršanas vienkārši sasit turpat uz ielas un pirmais lietus tos aizskalo. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация