Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:658774
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Makdugals Viljams
Viljams Makdugals (1871.-1938.) bija sociologs un publicists. Makdugala teorijas pamatā ir viedoklis par cilvēka sociālajiem instinktiem, kas nodrošina visu viņa uzvedību. Ar instinktiem zinātnieks saprata iedzimtās spējas, kuru saturu noteica iekšējās «enerģijas» pārmantotība no paaudzes uz paaudzi. Par galveno sociālo instinktu Makdugals izvirza instinktu tiekties uz mērķi, par vadoni iespējams izvirzīties tam cilvēkam, kuram instinkta izpausmes veids tieksmē uz mērķi ir visslielākais. Instinkti viņa izpratnē ir pārmantota vai iedzimta sliecība (tieksme), kuras nesējs pievērš uzmanību noteikta veida lietām, jūt emocionālu pacēlumu, ieraugot šo lietu, un noteiktā veidā uz to reaģē. Makdugala veiktā cilvēka sociālo instinktu repertuāra turpmākā analīze lāva viņam izdalīt šādus to veidus: cīņas instinkts, bēgšanas instinkts, dominēšanas instinkts. Šie instinkti kā iekšējie neapzinātie impulsi nodrošina cilvēku visu sociālo mijiedarbību.

Pamata cilvēka instinkti
Pirmajā grupā ietilpst:
Prognozes, kas parādās iedzimtā veidā. Šie instinkti ir atbildīgi par cilvēka vēlmi glābt savu dzīvību.
Vēlme palikt nomodā un ar noguruma sajūtu - gulēt, lai ķermenis būtu piepildīts ar spēku un enerģiju turpmākai eksistencei.
Bioloģiskie pulksteņi un ritmi. Tas ir, mijiedarbība ar ārpasauli notiek, cilvēkam pierodot pie vides faktoriem, kuriem periodiski mainās. Tas ir, pierodot pie temperatūras svārstībām, sezonu maiņas utt.
Pašsaglabāšanās instinkts. Šis instinkts ir iedzimts, jo katrs cilvēks jau kopš dzimšanas cenšas izvairīties no situācijām, kas varētu kaitēt viņam vai viņa veselībai.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация