Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:286271
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izgulējumi rodas nefizioloģiska spiediena dēļ uz audiem. Sīko asinsvadu kompresija noved pie mikrocirkulācijas pārtraukšanās jeb išēmijas. Ja lokālā išēmija ir ilgāka par 2 stundām, rodas nekrozes.
    Sēžot vai guļot noteiktā pozā, dažas ķermeņa daļas saņem vairāk spiediena nekā citas (šajās vietās kauls ir tuvāk ādas virsmai), piemēram, gūžas, ceļi, krusti. Āda šajās vietās tiek iespiesta starp kaulu un citu virsmu (gultu, krēslu).
Neatbilstošais spiediens uz ādu nospiež sīkos asinsvadus, kas apgādā ādu ar barības vielām un skābekli. Ja ādai pārāk ilgu laiku nepiekļūst barības vielas un skābeklis, tad ādā veidojas apsārtums, kas var pāriet izgulējumā. Tātad viena no pirmajām pazīmēm par draudošo izgulējuma veidošanos ir ādas krāsas izmaiņas - kāds ādas rajons kļūst sārts vai sarkans, silts un ciets. Pati āda vēl ir vesela un ātri atveseļojas, ja tiek novērsts spiediens.
Ja spiediens netiek novērsts, notiek stāvokļa pasliktināšanās - āda kļūst sarkana, purpurkrāsas vai melna, palielinās satūkums un var parādīties pūslītis. Vēlāk āda atveras un inficējas. Izgulējuma ārstēšana prasa nedēļas un pat mēnešus, ko var nākties pavadīt gultā (atkarībā no izgulējuma vietas), atslogojot šīs vietas. Ja izgulējumi ir dziļi muskuļos vai kaulos, var būt nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās - infekcijas attīrīšanai un izgulējumu slēgšanai. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация