Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:656525
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.10.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Galda etiķete
Pareiza irbulīšu (hashi) izmantošana ir viens no svarīgākajiem etiķetes likumiem Japānā. Tos nekad nedrīkst atstāt iespraustus vertikāli rīsos. Izmantot irbulīšus, lai norādītu uz kaut ko vai uzspraustu ēdienu arī ir nosodāmi. Un ļoti slikti ir kodīt irbulīšus.
Daudzi japāņu restorāni ir aprīkoti ar Rietumu stila galdiem un krēsliem. Taču japāņu tradicionālie sēžamspilveni un zemie galdi un salmu paklāji (tatami) ir vēl joprojām diezgan populāri. Tatami paklājus ir viegli sabojāt un ļoti grūti tīrīt, tāpēc apavus ir obligāti jānovelk pirms kāpšanas uz tā.
Pirms ēšanas lielākā daļa restorānu piedāvā karstu dvieli vai mitrās salvetes (o-shibori) ar ko noslaucīt rokas pirms (nevis pēc) ēšanas. Ļoti nepieklājīgi ar to slaucīt seju vai jebkuru citu ķermeņa daļu. Vēl ir nepieklājīgi izmantot o-shibori dvieļus, lai slaucītu galdu.
Sojas mērci (shōyu) parasti pasniedz atsevišķā traukā pamērcēšanai (nelej uz ēdiena). Savukārt tā tiek lieta uz tōfu, rīvētiem daikon (baltie redīsi) ēdieniem un jēlām olām, gatavojot tamago-kake-gohan (ola uz rīsiem). Nekad nelej uz rīsiem vai zupā. Uzskatāms, ka nepieklājīgi izšķiest sojas mērci, tādēļ, lejot to uz ēdieniem, ieteicams to darīt mēreni.
Pat neformālās situācijās alkohola dzeršana sākas ar tostu (kanpai), kad visi ir gatavi. Nedrīkst sākt dzeršanu, kamēr visiem nav ieliets un tosts nav pabeigts. Nav pieņemts pašam sev ieliet dzērienu – galda biedriem ir jāpapildina vienam otra glāzes. Kad kāds tev ielej dzērienu, glāze jātur ar abām rokām un jāpasakās viņam.
Ja dalies ar kādu ēdienā, pārvieto pārtiku tieši no viena šķīvja otrā. Nekad nepadod pārtiku no vieniem irbulīšiem uz otriem, jo tas atgādina kaulu pasniegšanu bēru ceremonijās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация