Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:777732
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jaunzēlande atrodas tālu no citām zemēm, tāpēc tur aug reti augi un dzīvo daudz unikālu dzīvnieku. Pazīstamākie ir nelidojošie putni, piemēram, kivi un kakapū. Šie putni ir zaudējuši spēju lidot, jo tiem nav bijis ienaidnieku, līdz ar to nevajadzēja bēgt aizlidojot. Tagad vairs nav sastopams kādreiz lielākais Jaunzēlandes putns-moa, kuru iznīcināja cilvēki. Moa bijis 2 reizes lielāks par cilvēku. Eiropieši valstī ieveduši briežus, kazas, cūkas, suņus, kaķus. 

Ēdieni un dzērieni
Daudzskaitlīgie iebraucēji no visas pasaules malām atveduši sev līdzi kulinārijas tradīcijas no savām dzimtenēm, tāpēc šobrīd, Jūs šeit var nobaudīt praktiskivisas pasaules ēdienus. Bet pārsvars, protams, ir anglosakšu virtuvei.
Jaunzēlande – viens no pasaules vadošajiem gaļas un piena produkcijas ražotājiem, tāpēc praktiski visu vietējo ēdienu pamatā ir jēra, liellopu un cūkgaļa. Tradicionālais ēdiens – zivs vai gaļa ar ceptiem kartupeļiem, kā arī bifšteks un rostbifs. Kā piedevas parasti izmanto kartupeļus un tās vietējo saldo paveidu – “kumara”. Citus dārzeņus parasti pasniedz salātu veidā.
 Jaunzēlandē ražo visdažādāko veidu pirmšķirīgus sierus franču stilā: bri, kamambērs, ble-de-bres un montan-blu.
Tradicionālais Jaunzēlandes deserts – putukrējuma torte ar augļiem, liels apaļš pīrāgs ar augļiem un saldo krējumu, dažādu veidu džemi un angļu stila sausie cepumi. No alkoholiskajiem dzērieniem priekšroka tiek dota alum, kas pēc kvalitātes tiek uzskatīts par vienu no labākajiem pasaulē. Populārākās šķirnes – “Lion Red”, “OB Natural”, “DB Draught”

Tūrisma apskates objekti
Velingtona - tiek dēvēta par “pastaigu pilsētu”, jo tās rādiuss ir tikai 2 km. Tā atrodas ļoti skaistā vietā, zaļu kalnu lokā pie Kuka šauruma
Oklenda ir lielākā valsts pilsēta un tās finanšu centrs. Populāra ar regbija mačiem. Īpašs ir skats uz pilsētu no 328m augstā Debesu torņa. Pilsēta atrodas uz šauras zemes strēles starp diviem līčiem, tāpēc iesaukta par City of Sails - burātāju pilsētu.
Wai-O-Tapu geizeru parks piedāvā redzēt un izjust ģeotermālās aktivitātes.
Whakarewarewa Nacionālie parki ir kā nosēti ar geizeriem, krāteriem, karstajiem avotiem un verdošiem dubļiem, visdažādākā izmēra ūdenstilpnēm, kuras līdz pat 300 ºC karstais pazemes ūdens ir nokrāsojies neparastās krāsās, sākot no oranžas līdz seleriju krēmzupas toņiem, izgraužoties cauri iežiem un absorbējot minerālus
Tongariro Nacionālais parks ietver savā teritorijā trīs darbojošos vulkānus. Šeit pa īstam var izjust, ka atrodaties maoru zemē. Parks ir viens no pirmajiem, kas iekļauts UNESCO Pasaules Dabas Pieminekļu Mantojuma sarakstā (kopš 1887. g.).


Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация