Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:243605
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.05.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Pēc hercoga Pētera Bīrona ierosmes celtajā un dāņu arhitekta Severīna Jensena projektētajā zemākās pakāpes augstskolā «Academia Petrina» tagad mājo Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs.
Ēka tika uzcelta laikā no 1773. līdz 1776. gadam bijušās hercogienes Annas pils vietā. 1782. gadā tajā tika iebūvēta mūsu zemē pirmā observatorija.
Celtne ir vēlā baroka un agrā klasicisma arhitektūras piemineklis. Svinīga akadēmijas atklāšana notika 1775. gada 29. jūnijā. «Academia Petrina» tika nosaukta tās dibinātāja Pētera Bīrona vārdā.
Aktīvā atpūta

Cauri Jelgavai plūst Zemgales lielākā upe – rāmā un mierīgā Lielupe. Tās krastā 2010.gada rudenī izveidota jauna atpūtas un pastaigu vieta - Lielupes krasta promenāde. Uz 5 metrus augstā Lielupes labā krasta aizsargdambja izveidota apmēram kilometru gara promenāde gājējiem un riteņbraucējiem ar noejas kāpnītēm līdz upei un labiekārtotām atpūtas vietām.
No promenādes paveras neierasts skats uz Jelgavas panorāmu. Tā ir lieliska atpūtas vieta gan Jelgavas iedzīvotājiem, gan viesiem. Šeit izveidota arī oficiāla peldvieta.

Pasta sala - daudzfunkcionāla atpūtas, kultūras un sabiedrisko aktivitāšu vieta, kura atklāta 2014.gada rudenī.
Salā atrodas vairāki bērnu spēļu laukumi, ziemas mēnešos ir pieejama publiskā slidotava, bet vasarā atpūtnieki var veldzēties Pasta salas pludmalē.
Salas tālākajā galā atrodas izzinošs vides laukums, kas sadalīts vairākās zonās: lauku sēta, mežs, purvs, pļava un lauks, kā arī skatu platforma trijos līmeņos.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация