Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:944660
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Skola
Skola mūsu civilizācijā ir gan “izglītības centrs”, gan “vissvētakā vieta valstī.” Skola izglīto un audzina. Skolā cilvēks iegūst gatavību veidot sevi garīgi un fiziski, tikumiski un estētiski,piepildīt savu dzīves uzdevumu – ideālu.
Skolas autoritāte ir visu izglītības un audzināšanas vērtību iemiesojums.
Īsta skola ir tikai tā, kur skolotāju vadībā jāuzkrāj ne vien zināšanas un prasmes, bet jāveidojas tikumiski, estētiski un garīgi attīstītām personībām.
J. Students uzsver, ka skolas ideja ietver sevī skolas uzdevum, nozīmes un mērķa izpratni.
Skolas uzdevums – mācot un audzinot, nodrošināt personības veidošanosto vērtību apguvē, “kādas prasa attiecīgā laikmeta kultūras līmenis.”
Skolas nozīme – izpaužas kultūras līmeņa paaugstināšanā visā tautā un valstī.
Skolas mērķis – cilvēka dzīves mērķa (ideāla) piepildījums.
Skolai jāzin, kas apkārtējā dzīvē un sabiedrībā labs un skaists,kas ne, kam jāseko,no kā jāattura,ko un kā jāaudzina, kā jamāca, uz kādu mērķi jātiecas.
Skolas, skolotāju, vecāku,un skolēnu galvenais uzdevums – dziļi izprast skolas ideju,noskaidrot izglītības un audzināšanas būtību, veidot izpratni par to, kādēļ jāmācās, kādēļ jāstrādā, kādēļ jādzīvo.

J. A. Students savā “Vispārīgajā paidogogijā” raksta: “Skolai ir gan jāievēro dzīves prasības un vajadzības, kas dzīvē labs, kas ļauns; šis labais jāizceļ un audzēkņiem jārāda, bet, visu to darot, skolai ir jāpaliek par galveno audzināšanas un izglītības ideju nesēju,veicinataju un realizētāju.”
“ Skola var veikt savu atbildības pilno un augsto uzdevumu tikai tad, ja tā audzina skolniekos apziņu par zināšanu pašvērtību. Veicinot interesi par tīro zināšanu vērtību, skola audzēkņos modina patiesības meklēšanas mīlestību. Cilvēka uzdevums ir patiesības meklēšana ,tikumības un taisnības pildīšana.”
“ Skolā nav jākultivē patīkamais un derīgais, bet gan labais un patiesais kļūtu derīgs un patīkams. Labais un patiesais vienmēr ir derīgs. To nedarot, cieš skolas autoritāte. Skolas autoritāte ir visu izglītības un audzināšanas vērtību iemiesojums. Skolas autoritāte sevī glabā visas tās skolas prasības, kas skolu padara par īstu skolu un šķir to no visām pārējām kulturālās dzīves instancēm un sociālāsdzīvesformām.”

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация